De KWPN-hengst Governor verscheen in augustus dit jaar voor het laatst in de ring op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Daar veroverde de Totilas-zoon onder Adelinde Cornelissen de zilveren medaille. Vandaag maakte hij in Assen op overtuigende wijze zijn Lichte Tour-debuut. Met 74,2% won hij de Prix St. Georges en sleepte daarmee gelijk een ticket voor Jumping Amsterdam in de wacht.

Op donderdag 24 januari 2019 is de combinatie te bewonderen in de Dressuur Magazine Prijs. Hier strijden 15 ruiters om deel uit te maken van zes hoogst geplaatste ruiters. De top zes zal op zaterdagochtend 26 januari 2019 de Kür Intermediaire I rijden. Meer informatie en uitslagen van het nationaal dressuur, vind je hier

Voor de combinatie was het hun debuut in de klasse Prix St. Georges. Adeline vertelde met trots meer over het top karakter van Governor; â€œDaarnaast is hij absoluut niet kijkerig, voor de ervaring hoefde ik hem dus niet de ring in te rijden”. Dat de hengst over een top karakter beschikt, werd in Assen wederom bevestigd. “Hij doet heel gefocust zijn werk en is altijd goed bij de les.”

Bron: Horses Paardenkrant