Per 1 april 2011 gaat een nieuw reglement in voor (nieuwe) leden van het Future kader. Met het nieuwe reglement wordt de selectie voor combinaties die in aanmerking willen komen voor het Future kader aangepast.

Met de nieuwe reglementwijziging die ingaat per 1 april 2011 moeten combinaties op minimaal drie kadervormingswedstrijden een score van 65% hebben behaald in de Future Test proef. Om aan de kadervormingswedstrijden deel te mogen nemen wordt in het voorjaar en in het najaar een selectiedag georganiseerd. Hier zal de bondscoach de combinaties selecteren.

Combinaties die zijn opgenomen in het Future Kader hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de Rabo Future Cup. Verder worden leden die zich hebben geselecteerd voor het Future kader extra ondersteund in de ruimste zin van het woord. Deze ondersteuning bestaat ondermeer uit scouting, clinics, trainingen, wedstrijdbegeleiding en overige topsportgerelateerde activiteiten.

De Rabo Future Cup wordt georganiseerd op een aantal grote internationale wedstrijden in Nederland. De eerste wedstrijd van de Rabo Future Cup zal plaatsvinden op zondag 23 januari tijdens Jumping Amsterdam dat van 20 tot en met 23 januari 2011 plaatsvindt in de Amsterdam RAI.

Deelnemers Rabo Future Cup in Amsterdam:
Marrigje van Baalen met Kigali
Lorraine van der Brink met Murdock 9
Yessin Rahmouni met Only Society
Jenny Schreven met Krawall
Diederik van Silfhout met Luxforms Popeye
Thamar Zweistra met Lexagons Truppa