Aniek Poels (Swolgen) heeft van bondscoach Rob Ehrens (Velp) de Rabo startplaats op Jumping Amsterdam gekregen. Voor de 23-jarige amazone is dit een unieke kans om zich te meten met de top van de internationale springsport op één van de mooiste indoorconcoursen van Nederland.

De paardensportcarrière van Aniek Poels begon al vroeg. Bij de pony’s werd zij opgenomen in het A-kader en nam zij deel aan Europese Kampioenschappen. Bij de senioren timmert Poels al enkele jaren gestaag aan de weg en zette op meerdere internationale vier sterren concoursen goede prestaties neer. Het afgelopen jaar werd zij bijvoorbeeld zevende in de Grote Prijs van het CSI Valkenswaard. Reden genoeg voor bondscoach Rob Ehrens om haar de Rabo startplek op Jumping Amsterdam te geven. “Als je constant goede resultaten laat zien, je bereid bent hard te werken en ook de moeite neemt om naar concoursen in Rusland te rijden, dan verdien je het om een startplaats te krijgen op Jumping Amsterdam”, aldus Ehrens.

Vanuit het Rabo Talentenplan stelt hoofdsponsor Rabobank in samenwerking met de KNHS al vele jaren een startplaats ter beschikking voor jonge talenten op de drie grote internationale concoursen in Nederland: Jumping Amsterdam, Indoor Brabant en CHIO Rotterdam. Bondscoach Rob Ehrens mag deze startplaatsen invullen en daar is hij blij mee:”Er zijn op een internationaal concours altijd maar een beperkt aantal startplaatsen voor Nederlandse ruiters. Deze worden logischerwijs ingevuld door de meest succesvolle en ervaren combinaties. De Rabo startplaats stelt ons in de gelegenheid om ook de talenten ervaring op te laten doen op de zwaardere concoursen.”‘

Bron: KNHS