Kim Schmid heeft de Rabobank startplek gekregen voor de wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam. Voor de 25-jarige amazone betekent dat meteen haar internationale debuut bij de Senioren. In de U25-klasse zagen we haar dit jaar met de sympathieke schimmel Theodoor (v. Metall) in de ring op wedstrijden als Hagen, het CHIO Rotterdam en Compiègne, waar ze de Grand Prix op haar naam schreef met ruim 70%. Vorig jaar stond de combinatie op een derde plek op de FEI-wereldranglijst voor U25-ruiters.

Vorig jaar behaalde Kim zilver met Theodoor op het NK in de U25. Sindsdien start ze hem in de ‘lange’ Zware Tour. Ze heeft de schimmel al sinds hij vier jaar is. ‘Op stal loopt iedereen hem zo voorbij, dan is hij echt niet knap, maar onder het zadel imponeert hij. We hebben veel pech met hem gehad, zo is hij er anderhalf jaar uit geweest vanwege een koliekoperatie. Drie jaar geleden kon ik weer serieus met hem aan de gang. Dat gaat – onder leiding van Coby van Baalen – steeds met stapjes vooruit.’

Rabo startplaats
Alle Nederlandse A- en B-kaderleden Young riders behoren tot de categorie Internationale Talenten van het Rabo Talentenplan, evenals de U25 en de leden van het Rabo Talententeam. Deze Internationale Talenten maken kans op Rabo startplaatsen tijdens Jumping Amsterdam, Indoor Brabant en CHIO Rotterdam. Hierdoor krijgen deze ruiters de gelegenheid zich te meten aan de internationale top en doen zij een schat aan ervaring op. Door de Rabo startplaatsen voor Internationale Talenten wordt een succesvolle overgang naar de senioren gestimuleerd.

Bron: mediapartner Hoefslag