Springruiter Hendrik Jan Schuttert (Ommen) heeft van bondscoach Rob Ehrens (Velp) de Rabo startplaats op Jumping Amsterdam gekregen. Dressuurruiter Diederik van Silfhout (Lunteren) werd door bondscoach Sjef Janssen (Erp) uitverkozen voor een Rabo startplaats op het vooraanstaande internationale concours hippique in de RAI.

Voor beide leden van het Rabo Talententeam is dit een unieke kans om zich te meten met de top van de internationale hippische sport op één van de mooiste indoorconcoursen van Nederland. De 20-jarige Hendrik Jan Schuttert maakte na een succesvolle ponycarrière in 2006 de overstap naar de paarden. Inmiddels maakt hij met Up To Date deel uit van het A-kader van de Young Riders en met Cerona Z zit behoort hij tot het B-kader. In 2010 maakte Hendrik Jan deel uit van het Nederlandse Young Riders team dat in het Franse Haras de Jardy de bronzen teammedaille veroverde. Individueel eindigde Hendrik Jan met Up To Date op de 12e plaats. In december 2010 eindigde hij met Cerona Z als tweede in de Grote Prijs van Hengelo voor Young Riders.

“Ik ben heel blij met deze startplaats,” vertelt Hendrik Jan. “Dit is een mooie kans om ervaring op te doen op dit niveau, want het is normaal gesproken heel moeilijk om hier tussen te komen. Het zal een lastige opgave worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat mijn drie paarden het goed doen op Jumping Amsterdam.”

De 22-jarige Diederik van Silfhout bereikte in 2003 voor het eerst het podium op het NK voor Junioren waar hij derde werd. In 2006 won Diederik individueel- en teamgoud op het EK voor Junioren. Op het EK in het Portugese Azeitão 2008 won hij tweemaal goud en eenmaal zilver en pakte hij hetzelfde jaar de Wereldbeker voor Young Riders in Frankfurt. Op zijn laatste EK bij de Young Riders in Ermelo werd hij Europees kampioen met het Nederlandse team.

Ook Diederik is super blij met de Rabo startplaats op Jumping Amsterdam, dat van 20 tot en met 23 januari wordt gehouden: “Jumping is een geweldige wedstrijd met een schitterend deelnemersveld. Het is fantastisch om mee te mogen rijden. Popeye heeft nog niet veel ervaring met ambiance zoals in de RAI, maar ik ga proberen er het maximale uit te halen.”

Vanuit het Rabo Talentenplan stelt hoofdsponsor Rabobank in samenwerking met de KNHS al vele jaren een startplaats ter beschikking voor jonge talenten op de drie grote internationale concoursen in Nederland: Jumping Amsterdam, Indoor Brabant en CHIO Rotterdam. Zowel Rob Ehrens als Sjef Janssen mogen deze startplaatsen invullen en daar zijn zij blij mee:”Er is op een internationaal concours altijd maar een beperkt aantal startplaatsen voor Nederlandse ruiters. Deze worden logischerwijs ingevuld door de meest succesvolle en ervaren combinaties. De Rabo startplaats stelt ons in de gelegenheid om ook de talenten ervaring op te laten doen op de zwaardere concoursen,” aldus Ehrens, die ook namens Janssen spreekt.

Bron: KNHS