Gisteren is tijdens de KNHS Jaarhuldiging, die is gehouden tijdens Jumping Amsterdam, officieel afscheid genomen van hoofdsponsor Rabobank. Sinds 2002 was de Rabobank hoofdsponsor van de KNHS. In 2016 werd bekend dat er een einde kwam aan de uiterste succesvolle samenwerking tussen de KNHS en de Rabobank en vandaag was er een officieel afscheidsmoment. KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers sprak namens paardrijdend Nederland zijn enorme dank uit en overhandigde bestuursvoorzitter Wiebe Draijer een fraai beeld.

 

Ongelofelijke successen zijn er door de Nederlandse paardensporters geboekt dankzij de ondersteuning van de Rabobank en het unieke Rabo Talentenplan leverde wereldwijde waardering op. In een video waarin onder meer Rabo Talentenplan ambassadrice Anky van Grunsven, KNHS voorzitter Theo Ploegmakers en KNHS bestuurslid Emile Hendrix aan het woord kwamen, werd de enorme positieve impact van de Rabobank op de paardensport zeer goed duidelijk.
KNHS-voorzitter Ploegmakers richtte ook tijdens de bijeenkomst het woord tot de Rabobank. “Nee, we nemen geen afscheid. Daarvoor is de band tussen de Rabobank en de paardensector té hecht. Toen de Rabobanken nog Raiffeisenbanken en Boerenleenbanken waren sponsorden zij de paardensport al, plaatselijk en landelijk, met kleine en grote bedragen. Dat zal niet veranderen, ook anno 2017 niet, nu het Rabobanken zijn. De hechte band blijft.”

Cadeau
Aan Wiebe Draijer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Rabobank, overhandigde Theo Ploegmakers namens de KNHS een fraai cadeau. Ploegmakers: “Bij een afscheid als dit hoort, naar de mening van mijn bestuur, een afscheidscadeau. Maar hoe bedank je eigenlijk een organisatie die 16 jaar onverstoorbaar, toegewijd, een zeer trouwe hoofdsponsor is geweest en die onze sport zo ongelooflijk heeft gesteund in haar ontwikkeling? Daar kan geen enkel cadeau tegenop.”
Toch werd er een cadeau gevonden, en wel een fraai bronzen beeld van de hand van de Engelse kunstenaar Fiddian Green. Deze excentrieke Engelsman maakt geweldig grote bronzen paardenhoofden, welke over de afgelopen jaren op spectaculaire plaatsen in de wereld terecht zijn gekomen. Er staat er eentje van 10 meter hoog naast Hyde Park in London, er staat er eentje in het hart van Hong Kong, drie zelfs op de terreinen van Ascot Races, ook een monumentaal grote in de tuinen van Glyndebourne Park in Engeland, en er staat een beeld in particulier bezit op de heuvels van Toscane. Allemaal bouwwerken van vele meters hoog.
Een beeld van een dergelijk formaat was voor deze gelegenheid natuurlijk niet haalbaar maar het ´vergadertafel-model’ van het beeld ´Still Water ´, viel in de smaak.
Ploegmakers overhandigde het beeld met de woorden: “Dat willen wij jullie heel graag mee geven, hopelijk ter inspiratie en met enorme dank voor alles wat jullie voor de paardensport betekent hebben. Een cadeau, dat nog lang zal herinneren aan de geweldige samenwerking tussen de Rabobank Nederland en de paardensportorganisatie KNHS.”

Waardering
Wiebe Draijer sprak namens de Rabobank zijn dank en waardering uit voor het cadeau en de jaren lange samenwerking. “Onze commitment was om de paardensport volwassen te laten worden en dat is gelukt. De verbinding met de paardensport zal zeker niet verbroken worden. Wij nemen geen afscheid en blijven zeker betrokken, we willen dat lokaal absoluut blijven doen.”

Joep Bartels
Voor Joep Bartels, grote initiator achter het Rabo Talentenplan, was er bij dit afscheid speciale waardering. Uit handen van Theo Ploegmakers ontving Bartels voor al zijn enorme verdiensten voor de paardensport een gouden KNHS speld.
Esther Tacken, die al de jaren het Rabo Talentenplan begeleid heeft, kreeg als dank voor al haar inspanningen en bevlogenheid een prachtige foto collage van alle talenteams van de afgelopen jaren.

Bron: KNHS