De eerste editie van de  Jumping Talent Sale, aan de vooravond van Jumping Amsterdam op woensdag 28 januari, mag met een gemiddelde opbrengst van €116.142,85  en een totaalbedrag van ruim €2.4 miljoen euro voor de 21 jonge springpaarden een enorm succes genoemd worden. Veilingtopper was Flyer B (v.Unaniem), die voor €330.000,- verkocht werd aan de Griekse Athina Onassis de Miranda en haar Braziliaanse echtgenoot Doda Alvaro Affonso de Miranda Neto. Voor Daddy Cool (v.Douglas) werd €300.000,- neergeteld door de Russische amazone Maria Madenova. Dakota (v.Carolus II) ging voor €210.000,- naar Turkije.

In totaal werden tien paarden boven een ton verkocht in de springpaardenveiling van Jeroen Dubbeldam, Wim Schröder, Ben Schröder en Mario Everse. “We wisten natuurlijk dat  we een goede selectie paarden hadden en de afgelopen weken werd belangstelling getoond uit de hele wereld,” vertelt initiatiefnemer Jeroen Dubbeldam. “Met dit resultaat zijn we ontzettend tevreden, de paarden komen ook bij geweldige stallen terecht.”

Het eerste veilingitem, een ‘Jumping Amsterdammertje’, ontworpen door Atelier Loeviera, bracht €4.600,- op voor het Emma Kinderziekenhuis AMC. De vijfjarige merrie Farah W (v.Cantos) ging als eerste onder hamer en vertrok voor €100.000,- naar Zwitserland. De Zangersheide goedgekeurde Ermindo-W (v.Singapore) werd afgeslagen voor €170.000,-. Babe WZ (v.Big Star) en Indiana van HD (v.Toulon) veranderden beide voor 150.000,- van eigenaar. Foudre F (v.Namelus) ging voor €130.000,- naar de Ierse springruiter Shane Breen.

Meer informatie:  www.jumpingtalentsale.nl    Klik  hier  voor de resultaten.