Vanmiddag werd in de RAI de Integrated Systems Europe Prijs verreden, die in handen kwam van Renate Beuving met de 7-jarige ruin Inx (v. Creed). Als laatste starter van de 4-koppige barrage bleef Beuving foutloos en zette de snelste tijd neer van 28.48 seconden. In de klasse Z over 1.30m verwees de amazone Albert Zoer met de 7-jarige Isa Tella (v. Etoulon) naar de tweede plaats. Julian de Boer verzekerde zich van de derde positie. De Boer zat in het zadel van de 7-jarige Isis (v. Cardento).

Blijven galopperen

De amazone is enthousiast over haar optreden. ‘’Het liep van het begin tot eind goed in de barrage en ik was heel snel. Na de derde hindernis in de barrage moest ik naar de dubbelsprong en toen pakte ik echt de voorwaartse afstand. Vanaf daar kon ik blijven galopperen en toen liep het vanzelf.’’

Korte bochten

Beuving: ‘’Ik had de snelle barrage van Albert Zoer gezien. Ik weet dat ik een paard heb die veel galop heeft en meters maakt. Albert Zoer heeft mij voordat ik de barrage reed nog geholpen. Hij gaf mij de tip om de bochten kort te rijden, omdat de tijd krap stond. Het is altijd mogelijk om Albert te verslaan.’’

Pieken in Amsterdam

‘’Dit is een wedstrijd waar ik elk jaar graag naartoe wil. Dit is voor mij het vierde jaar dat ik hier rijd en het derde jaar dat ik hier win. Het lukt mij altijd om hier te pieken. Het eerste rondje was al heel mooi met het publiek dat applaudisseerde. De sfeer hier is wel super. De eigenaar van Inx was hier ook aanwezig en het is een bekroning voor hem dat zijn paard op zo’n concours bovenaan staat,’’ aldus Beuving.  

Veel capaciteit

Beuving: ‘’Inx is een paard met nog veel meer capaciteiten. Het is voor mij straks ook echt een paard voor de toekomst voor hopelijk 1.40m en hoger.’’

Bekijk hier de uitslag

Foto: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam