AMSTERDAM – Met een persoonlijk record (79,319%) won Rixt van der Horst (Grou) vanochtend de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy – mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation. “Rixt reed een heel goede proef met een hoge moeilijkheidsgraad”, volgens juryvoorzitter Jacques van der Harst.

“De combinaties in de kopgroep zaten heel dicht bij elkaar. Er werd technisch goed gereden. Het zijn de details die dan het verschil maken”, licht juryvoorzitter Van der Harst toe, die negen combinaties in de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy samen met Jeanette Wolfs en Monica Drohm beoordeelde. “Rixt van der Horst reed een heel goede proef met een hoge moeilijkheidsgraad, ze heeft paard mooi in verbinding. Puur genieten om te zien hoe goed er gereden wordt.”

Winnares Rixt van der Horst straalt: “Gewonnen met een persoonlijk record, dat is toch prachtig. Ik had in de proef een heel fijn gevoel. Uniek was er heel fijn aan en ik kon hem mooi actief houden. We hebben de laatste maanden veel progressie gemaakt, vind ik zelf. Maar er zit nog meer in. In de proef kan het nog perfecter. Dit was de eerste keer na de Wereldruiterspelen dat ik weer een Kür op Muziek reed.”

Gisteravond ontving Rixt samen met haar teamgenoten van het WK de DVB-Foundation Award. “Dat was super. Heel gaaf vond ik dat we na de demonstratie en de huldiging een ereronde reden. Bij onze wedstrijden zijn de prijsuitreikingen niet te paard, dus dit was een hele mooie ervaring.”

Morgen dingt Rixt van der Horst mee naar de verkiezing Rabo Talent van het Jaar. “Spannend. Mocht ik Talent van het Jaar worden dan zou ik dat een geweldige erkenning vinden en een kroon op mijn prestaties van het afgelopen jaar.”

Uitslag kwalificatiewedstrijd KNHS Para Dressuur Trophy, Jumping Amsterdam
1. Rixt van der Horst (Grou), Uniek (v.Gribaldi) – 79,319%
2. Nicole den Dulk (Elen, B), Wallace (v.Future) – 79,833%
3. Sabine Peters (Cuijk), Carolus Magnus (v.Sunny Boy) – 79,500%

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron:  knhs