Bondscoach Rob Ehrens heeft de namen van de Nederlandse springruiters bevestigd, die aan start gaan komen op het CSI4* in Amsterdam. Dit is onder andere Jur Vrieling (foto), die dit jaar teamzilver won op de Olympische Spelen. Verder zijn Gert Jan Bruggink, winnaar van de Grote Prijs van Amsterdam in 2008, maar ook A-kaderleden Harrie Smolders, Leon Thijssen natuurlijk ambassadeur Jeroen Dubbeldam verzekerd van een startplaats.

In het topveld moeten zij het opnemen tegen de andere Nederlandse ruiters  Mathijs van Asten, Willem Greve, Michel en Timothy Hendrix, Aniek Poels, Henk van de Pol, Piet Raijmakers jr., Chantal Regter, Wout Jan van der Schans, Frank en Hendrik Jan Schuttert, Suzanne Tepper, Vincent Voorn en Albert Zoer. De Rabo startplek gaat deze editie naar talent Jody van Gerwen.

Woensdag 9 januari sluit de inschrijving voor het internationale springparcours en wordt bekend welke buitenlandse oppositie in de RAI verschijnt. Gerco Schröder, Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten gaan hetzelfde weekend in Leipzig strijden om de wereldbekerpunten.