Na vijf edities neemt Rogier van Iersel op eigen verzoek afscheid als sportdirecteur van Jumping Amsterdam. Rogier van Iersel geeft hierbij aan ‘het voor de verdere ontwikkeling van het evenement als heel gezond te beschouwen dat er nu een wisseling van de wacht komt.’

Rogier van Iersel trad in het najaar van 2007 aan als sportdirecteur van Jumping Amsterdam. Het internationale paardensportevenement in de Amsterdam RAI heeft zich sindsdien enorm ontwikkeld, dankzij een unieke combinatie van topsport en entertainment.

“Het evenement staat aan de top van de Nederlandse hippische evenementen. Ik ben blij dat ik daaraan heb kunnen bijdragen en merk de succesvolle afronding van de editie 2012 aan als een passend moment om mijn inbreng te beëindigen” aldus Van Iersel.

“We zijn Rogier van Iersel zeer erkentelijk voor het vele werk dat hij verzet heeft. Zijn kennis en inzet zijn een zeer belangrijke factor geweest voor het hedendaagse succes van Jumping Amsterdam,“ zijn de waarderende woorden van voorzitter Hans Bakker.

De werkzaamheden van de sportdirecteur worden voorlopig herverdeeld binnen de huidige organisatie. Directeur Noëlle Nanning fungeert voor editie 2013 als aanspreekpunt.