Zaterdag 10 december was de aftrap van de eerste selectiewedstrijd van de KNHS-BMC Centaur Cup 2011-2012. Met in totaal 33 starts waren een groot aantal aangepast sporters afgereisd naar Manege Den Esch in Zuidwolde. Het was Sanne Voets (Berghum) met Vedet Pb (v.Florestan I) die met 70,31% de hoogste score van de dag behaalde.

In Zuidwolde telde de teamtest mee voor de KNHS-BMC Centaur competitie, waarin 19 starters hun opwachting maakten. Daarnaast was er de mogelijkheid om een individuele proef te rijden. Sanne Voets, winnares van de KNHS-BMC Centaur Cup 2010-2011, was in Zuidwolde in Grade IV de overtuigende winnares van de teamtest met 70,31%. Frank Hosmar (Haarle) mocht met Tiesto (v.Jazz) de tweede prijs in ontvangst nemen met 67,73%. In de Individuele test waren de rollen omgedraaid en bleef Hosmar nipt voor Voets.

In grade III was het Glasten Krapels (Halfweg) die de concurrentie het nakijken gaf. Met Picasso (v.Jazz) zette hij een score neer van 66,76%. Janine Boudens (Kattendijke) werd tweede met Nickey (v.Iglesias) met 63,33%.Grade II had twee deelnemers die ieder twee paarden startten. De scores lagen dicht bij elkaar, maar met BMC Versace Alegro(v.Ferro) behaalde Yvette van Geenen (v.Ulft) een punt meer dan met haar andere paard, BMC Toermalijn (v.Ronaldo). Ze mocht met een score van 66,67% de eerste prijs in ontvangst nemen. Grade Ia en Ib werd samengevoegd , waarbij Rixt van der Horst (Grou) met Vico Wald (v.Houston) met 61,60% boven Erik Monster eindigde.

De volgende selectiewedstrijd voor de KNHS-BMC Centaur Cup wordt op 8 januari verreden in Drachten. De beste acht combinaties over twee selectiewedstrijden mogen 20 januari aan start tijdens de kwalificatiewedstrijd op Jumping Amsterdam. De beste vijf deelnemers per kwalificatiewedstrijd plaatsen zich voor de finale tijdens Outdoor Gelderland in De Steeg.