Ondanks het winterse weer en de dreigende weersvoorspellingen reisden de deelnemers zaterdag 8 december af naar Zuidwolde voor de tweede selectiewedstrijd van de KNHS-Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation. Demi Vermeulen, Sanne Voets en Frank Hosmar keerden met de eerste prijs huiswaarts. Daarnaast mocht Sanne Voets ook nog de extra prijs, beschikbaar gesteld door Dori Welp, in ontvangst nemen.

De organisatie van de KNHS-Para Dressuur Trophy was in goede handen van RSV Millenniumruiters in het Drentse Zuidwolde. In grade II won Demi Vermeulen met Vaness (v.Onze Fons) zowel de Individuele proef als de team-test overtuigend. Jurylid Hanneke Gerritsen: “De proef van Demi heb ik vooral hoog gewaardeerd om de harmonie die ze heeft met haar paard. Daarnaast was het ook een foutloze proef.” Demi Vermeulen kwam daarmee in de team-test, die meetelt voor de competitie, op een totaal van 72,02%.

In Grade III ging de eerste prijs naar Sanne Voets met Vedet PB (v.Florestan I). “Sanne reed een keurige en foutloze Individuele proef welke gewaardeerd werd met 72,58%”, blikt Gerritsen terug. In de team-test was zij ook de concurrentie te sterk en won ze met 72,58%. Sanne gaat met twee eerste plaatsen in de selectiewedstrijden als één van de favorieten naar de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam.

Frank Hosmar en Alphaville (v.Sandreo) wonnen de eerste selectiewedstrijd in Beek en ook in Zuidwolde kwam niemand bij hen in de buurt in Grade IV. Met 70,4% won Hosmar de individuele proef en ook de team-test wist hij te winnen met 68,05%. De bronzen medaillewinnaar van Londen is hiermee verzekerd van een startplek tijdens Jumping Amsterdam op 18 januari.  

Bron: KNHS