Sanne Voets heeft vrijdagochtend tijdens Jumping Amsterdam met haar Demantur N.O.P. de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. Demi Vermeulen eindigde met Ciska II als tweede en Frank Hosmar met zijn Alphaville N.O.P. als derde.

Via twee selectiewedstrijden in de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy had zich een ijzersterk deelnemersveld geplaatst voor de eerste kwalificatiewedstrijd van deze competitie voor paradressuur ruiters. Maar liefst vier ruiters die ook in actie waren gekomen tijdens de Paralympische Spelen in Rio, kwamen in actie in de Amsterdamse Rai.
Uiteindelijk was het Sanne Voets die aan het langste eind trok, maar Demi Vermeulen naderde haar dicht. Voets was na afloop zeer enthousiast over haar paard Demantur N.O.P. die in eigendom is van de heer Reuzenaar. “Ik had een stomme fout. Hij sprong in galop aan in het drafappuyment, maar verder liep het heel fijn. Gelukkig was Demi snel weer bij de les daarna. Het is echt best een hele spannende baan en ik ben super trots op hem dat hij het zo goed gedaan heeft. Je merkt dan echt dat we samen gegroeid zijn en dat we enorm vertrouwen hebben opgebouwd, dat is ook zo mooi aan onze sport. Bij het losrijden kwam mijn trainster Emmelie Scholtens ook nog even helpen. Dat was super fijn. Dat helpt om net de puntjes op de I te zetten en nog iets meer focus te hebben.”

Met nog geen procent achterstand werd Demi Vermeulen met haar fijn bewegende en over een prachtig front beschikkende Ciska II tweede. Als derde eindigde Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. Ook Hosmar reed een mooie proef maar de muziek is wat minder spectaculair en het beeld was net iets onrustiger.

Lees hier het hele bericht.

Bron: KNHS
Foto: Digishots