Naast de topsport, die traditiegetrouw het hart van het programma van Jumping Amsterdam vormt, krijgen basisruiters de kans om deel te nemen aan dit hoogtepunt op de hippische kalender. Op donderdag 20 januari is het dagprogramma gevuld met springrubrieken in de klasse L tot en met ZZ springen. Voor de dressuurruiters staat er op zondagavond 23 januari een Z2 kür op muziek op het programma.

Basis springen
Middels een kwalificatieprocedure is het voor springruiters in de klasse L tot en met ZZ mogelijk in de internationale entourage van de Amsterdam RAI te rijden. In de wijde omtrek van Amsterdam, met een uitschieter naar het Twentse Wierden, zijn in totaal zeven selectiewedstrijden aangewezen. Per wedstrijd krijgen de drie hoogstgeplaatste combinaties een startbewijs voor Jumping Amsterdam en ontvangen de winnaars een prachtige staatsiedeken. De selecties vinden tussen 24 oktober en 30 december 2010 plaats.

Basis dressuur
De dressuurruiters in de klasse Z2 krijgen een kans via drie selectiewedstrijden. In Bunschoten, Houten en Oudkarspel kunnen zij door het winnen van de kür op muziek een startbewijs verdienen voor de rubriek op zondagavond 23 januari in Amsterdam. De selecties vinden tussen 4 december en 28 december 2010 plaats.

De inschrijvingen voor de springwedstrijden en Z2 dressuur lopen via de organiserende verenigingen.

Klik hier voor de volledige kalender en meer informatie over de selectiewedstrijden springen.

Klik hier voor de volledige kalender en meer informatie over de selectiewedstrijden dressuur.