Tatiana Makarova en Manon van Hylckama-Vlieg wonnen de subtopwedstrijd in Benningbroek. Manon deed dat met Archibald (v. Krack C) op Prix st. Georges niveau. De juryleden gaven deze harmonieuze combinatie een beoordeling van 73,49%. Tatiana zadelde President’s Allright (v. Jazz) en scoorde 70,29% in de klasse ZZ-Zwaar.

Hoofdjury van de Prix st. Georges rubriek, Hergen van Hall, was enthousiast over de top van het deelnemersveld: ‘Ik heb genoten van deze leuke rubriek. Manon reed heel vriendelijk en met veel harmonie. Daarnaast liep haar paard met veel afdruk en was de proef mooi afgewerkt. Als de aanleuning nog iets stiller en constanter bovenin zou zijn, kon ik nog wel meer negens kwijt.’ Manon bekeek kritisch haar protocol: ‘Zelf vond ik Archibald nog iets gespannen. Ik had negens voor de middendraf en voor een pirouette en ook veel achten. Eigenlijk ben ik niet heel erg bezig met de Prix st. Georges proef, maar richt ik me in de training met Archibald op de Zware Tour oefeningen. Je merkt dat hij daar sterker van wordt en dat uit zich ook op dit niveau. Thuis rijd ik hem altijd op trens. Alleen de dag van tevoren train ik op stang en trens. Hij is gewoon op allebei heel fijn te rijden.’

Deze rubriek gold tevens als selectie voor Jumping Amsterdam. Maar dat startbewijs had Manon vorige maand al in de pocket. De ticket naar Amsterdam ging daarom naar de nummer twee in het sterke veld. Dit was Marieke van der Putten met Glock’s Federleicht (v. Fürst Piccolo). Over Marieke, die 72,17% scoorde, vertelt Hergen: ‘Het scheelde maar een paar puntjes met Manon. Ik vond beide combinaties echt super. Ze reden in hun proef heel goed van onderdeel naar onderdeel. Van mij mocht Federleicht af en toe iets losser in de bovenlijn. Dat kwam met name tot uiting in de verzamelde stap.’ Zelf was Marieke ook erg tevreden over het optreden van Federleicht: ‘Ze geeft gewoon een heel fijn gevoel. Met haar kun je echt een strakke en fijne proef neerzetten. In de training ga ik mij nog meer richten op het losser door haar lijf lopen. Ik ben super blij met het startbewijs voor Jumping Amsterdam. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik daar mag rijden.’ Met Zingaro-apple (v. Painted Black) reed Marieke naar een derde plek met 69,74%. ‘Zingaro kan som overijverig zijn, maar ik krijg steeds meer controle. Hij gaf een fijn gevoel met veel power, met name in het drafgedeelte’, aldus de stalamazone van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud.

Bron:  Hoefslag
Mediapartner Jumping Amsterdam