In Ermelo werd vandaag de een-na-laatste selectiewedstrijd gehouden voor Prix st. George combinaties die een startbewijs voor Jumping Amsterdam konden bemachtigen. Na drie keer er net naast te hebben gegrepen, door het behalen van een tweede plaats, was het vandaag tijdens de Subtopwedstrijd van de week raak voor Kirsten Beckers. Met haar Broere Bristol (v. Jazz) scoorde ze het winnende percentage van 70,72. In de Grand Prix behaalde de amazone ook een eerste plaats met Broere Westpoint (v. Jazz).

‘Eindelijk is het gelukt’, aldus een snotterende Kirsten. ‘Gisteren lag ik nog doodziek in bed en vandaag was ik niet helemaal fit, maar ik wilde zo graag starten. Al een paar keer greep ik net naast het startbewijs en nu heb ik hem dan eindelijk. Ik start de wedstrijden op Lichte Tour niveau zowel met Broere Bristol als met Broere Argentino (v. Jazz red.). Het maakte mij echt niet uit met welk paard ik naar Jumping zou mogen, als ik er maar heen mocht. Omdat ik gister zo ziek was, heb ik de paarden niet kunnen rijden en dat doe ik normaal wel. Toch voelden de paarden goed aan. Het lag gewoon echt aan de kracht die bij mij ontbrak. Ik was vandaag eigenlijk een ‘slappe hap’. Met Bristol en Argentino doe ik ook mee aan de selectiewedstrijden voor het KNHS Kampioenschap. Daar richt ik mij nu eerst op. In het voorjaar wil ik dan met Argentino over. Hij pakt de piaffe en passage al goed aan en ook de eners begint hij te snappen. Ook met Bristol neem ik al de zwaardere oefeningen als piaffe en passage mee. Je merkt dat ze daar echt sterker van worden en dit komt ook ten goede in de Lichte Tour proeven.’ Met Broere Argentino werd Kirsten derde in de Prix st. George.

‘Ik was helemaal leeg’
Met Broere Westpoint startte Kirsten vandaag ook nog Grand Prix. ‘Ik was er toch en wilde graag weer de baan in met hem. Het was alweer zo’n vijf weken geleden. Achteraf had ik het misschien beter niet kunnen doen, omdat ik gewoon helemaal leeg was. In de galop kon ik hem daardoor net niet fijn bij elkaar houden en ontstonden fouten. Hij kan dus echt wel beter, hij was heel gehoorzaam. Met hem zit ik in het B-kader en doe ik over twee weken mee tijdens de kadervormingswedstrijd in Sonnega. Want ik ga natuurlijk voor het A-kader, waar hij al een score voor heeft staan!’, vertelt de gedreven leerling van Bert Rutten.

Nog een Jazz
De Intermediaire II werd gewonnen door nog een Jazz-nakomeling, namelijk Bonzanjo. Met Diederik van Silfhout in het zadel scoorde de combinatie bijna 72%. Hoge cijfers verschenen er op het protocol voor de paiffe en pirouettes, die dubbel tellen.

Winnend debuut Dorado
De ZZ-Zwaar rubriek kwam op naam van Emmelie Scholtens die de zesjarige KWPN-hengst Dorado (v. Krack C) voor het eerst uit bracht op ZZ-Zwaar niveau. Dorado behaalde in 2015 een bronzen medaille op het WK voor jonge dressuurpaarden. De score van deze veelbelovende combinatie was 68,30%, ondanks nog enkele foutjes.

bron:  Hoefslag
Mediapartner Jumping Amsterdam