Severo Jesus Jurado Lopez en de tienjarige hengst Lorenzo werden zondag 23 oktober overtuigend winnaars van de eerste ‘FEI World Cup™ Dressage Qualifier’ in Odense (DEN). Met een score van 82.060% bleef de combinatie ruimschoots voor op de Zweedse Tinne Vilhelmson Silfven, die samen met de ruin Paridon Magi een score van 79,555% behaalde. Een andere Zweedse combinatie, Rose Mathisen met de hengst Zuidenwind, pakte de derde plek.

“Lorenzo is weer op de goede weg na zijn vakantie” vertelt de 28-jarige Spanjaard na afloop van de wedstrijd. Lopez maakte deze zomer grote indruk met zijn vijfde plek op de Olympische Spelen in Rio. Lorenzo liep afgelopen februari pas zijn eerste internationale Grand Prix. “Op dit moment is hij misschien nog niet zo scherp als eerder in het seizoen, maar hij is op de goede weg. Lorenzo pakte de sfeer in ring erg goed op en hij genoot van het applaudisserende publiek!” zegt de ruiter, die in het noorden van Denemarken woont en daar als trainer werkt bij Helgstrand Dressage.

Favorieten
Van de vijftien deelnemende combinaties was de Spanjaard de absolute favoriet. Het lukte Lopez om de Grand Prix op zaterdag op zijn naam te schrijven. Ook zondag, tijdens het Wereldbekerdebuut van Lorenzo, lukte het om het publiek te laten stralen. “Ik vind dat een Kür op muziek moet passen bij de persoonlijkheid van de ruiter en ik houd ontzettend van gitaarmuziek, dus Santana was een makkelijke keuze voor mij,” zegt Lopez.

Nederland
Marjan van der Jagt was de beste Nederlandse amazone in Odense. Samen met de ruin Radetzky behaalde ze een score van 74.375%, dit resulteerde in een zesde plek. Marlies van Baalen behaalde met de ruin Ratzinger 71.050%, wat een elfde plek opleverden.

Jumping Amsterdam is op vrijdag 27 (FEI Grand Prix) en zaterdag 28 januari (Kür op muziek) de zesde wereldbekerkwalificatiewedstrijd van de West Europese league.

Uitslag Odense 2016

Bron: FEI (van Louise Parkes)