Donderdagavond was de ontknoping van de Paard van het Jaar-verkiezing tijdens de KWPN Hengstenkeuring in ‘s-Hertogenbosch. SFN Zenith SN.O.P. werd uitgeroepen tot KWPN Paard van het Jaar 2014.

Bij de huldiging werden naast de fokkers, ook de Raad van Commissarissen, de selecteurs en de aandeelhouders van het Springpaardenfonds Nederland betrokken. De familie Voort uit Den Ham kreeg de Nimmerdor Trofee uit handen van de fokkers van het KWPN Paard van het Jaar 2013 Valegro, de familie Hanse. SFN Zenith N.O.P. wist afgelopen jaar absoluut geschiedenis te schrijven. De sensibele bruine ruin groeide tijdens de Wereldruiterspelen in Caen in het toernooi en won met het Nederlands team op fantastische wijze goud. Vervolgens plaatste hij zich met zijn ruiter voor de bloedstollende apotheose ‘de final four’. Hij maakte daarmee de weg vrij voor de individuele gouden medaille voor de man die hem vakkundig tot op het allerhoogste niveau opleidde en daarbij kan laten pieken op het moment dat het nodig is: oud Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam.

Vorige week is SFN Zenith N.O.P. tijdens Jumping Amsterdam vastgelegd door de stiching het Nederland Olympiade Paard en is door het SFN bekend gemaakt dat SFN Zenith N.O.P. tot en met de Olympische Spelen in 2016 bij Jeroen Dubbeldam blijft. Of hij een Olympische titel kan toevoegen aan zijn palmares kan niemand voorspellen. Zeker is het dat hij nu al een ster is voor zijn ruiter, fokkers, eigenaren en ons stamboek en daarom is Zenith SFN verkozen tot KWPN Paard van het Jaar 2014! Zowel paard als ruiter kregen een staande ovatie van het publiek.

Bron: KWPN