Een barrage met tien deelnemers maakte in de finale van de klasse M een mooie selectie uit het deelnemersveld van ruim dertig combinaties. Met haar ervaren paard Zabab W won de negentienjarige Sophie van der Werff uit Boskoop de Stal Bosgoed Prijs.

De zoon van Nabab de Reve won in 2012 onder het zadel van Aniek Diks de finale in de klasse Z tijdens Jumping Amsterdam. “Hij is sterk en loperig tijdens het parcours, maar in de barrage weet hij precies wat hem te doen staat en laat hij zich super fijn rijden. Snel draaien is zijn kracht,” vertelt Sophie over de twaalfjarige ruin die ze sinds anderhalf jaar rijdt. Dat bleek ook in de barrage, waar zij 1,5 seconde sneller was dan Rowen van de Mheen uit Hoevelaken. Die reed met zijn schimmel Zidane (v.Cavalier) naar een barragetijd van 37.52 sec. Op een halve seconde afstand van Johan Worst, die derde werd met de merrie Powerhorse Annabel (v.Oklund).

Het winnende duo rijdt bij Stal ’t Werffgoed in Boskoop. “Het is de stal van mijn ouders, zij fokken ook paarden en ik rijd ze. Er wacht bijvoorbeeld een volle broer van Zabab W, die is nu twee en belooft ook een succesvol paard te worden.” De fokkerij trekt ook haar aandacht. Later het bedrijf van haar ouders runnen ziet ze wel zitten. “Met misschien in de toekomst wel een internationale springcarrière.”

Bekijk de uitslagen: http://bit.ly/1KcHfUn