De internationale springrubrieken (CSI4*) en de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage presented by RAI Amsterdam van 29 tot en met 31 januari op Jumping Amsterdam hebben een fantastisch deelnemersveld. Olympisch kampioen Charlotte Dujardin (GBR), Jessica von Bredow-Werndl (GER), Isabell Werth (GER), Edward Gal en Hans Peter Minderhoud komen aan start, maar ook wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam en voormalig Grote Prijs van Amsterdam winnaars Willem Greve, Frank Schuttert, Maikel van der Vleuten, John Whitaker (GBR) en Billy Twomey (IRL) en ontbreken niet op de startlijst.

Springen
Met uit zondering van Gerco Schröder en Harrie Smolders neemt het volledige olympische springkader deel. Dat betekent dat Leopold van Asten, Jeroen Dubbeldam, Willem Greve, Henk van de Pol, Wout-Jan van der Schans, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling aan start komen. Bondscoach Rob Ehrens kijkt met verwachtingen naar de wedstrijden. “Ik vind Jumping Amsterdam een topevenement. Dat bijna al mijn ruiters in RAI willen rijden zie ik ook als een pluim voor Jumping Amsterdam. Het is voor mij positief dat ik zoveel van mijn ruiters op één concours kan zien rijden. Daardoor kan ik zien hoe we het nieuwe jaar ingaan en hoe we er nu voor staan. Ik kijk er naar uit.” KNHS-hoofdsponsor Rabobank heeft bovendien een startplaats voor de achttienjarige Lisa Nooren mogelijk gemaakt. Buitenlandse oppositie komt er onder andere van Roger-Yves Bost (FRA), Marcus Ehning (GER), Lucy Davis (USA), Katharina Offel (GER), Pieter Devos (BEL) en Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani (QAT).

Wereldbeker dressuur
Hans Peter Minderhoud is koploper in de tussenstand en start met Glock’s Flirt, hiermee won hij al de wereldbekerkwalificatie in Stockholm en werd hij derde in de meest recente World Cup™ Qualifier in Londen. Charlotte Dujardin, winnares van de wereldbekerfinale in 2015, start in Amsterdam niet met haar toppaard Valegro, maar met Uthopia. Dit paard werd voorheen succesvol uitgebracht door haar trainer Carl Hester. In Londen werd de nieuwe combinatie tweede. Dujardin is als regerend winnares al zeker van een finaleplaats in Göteborg, maar moet wel in twee kwalificatiewedstrijden uitkomen om haar startbewijs zeker te stellen. Ook Patrik Kittel maakt met zijn voshengst Watermill Scandic zijn opwachting in Amsterdam. De Zweedse routinier staat momenteel op een tweede plaats in de tussenstand. Jessica von Bredow-Werndl (Unee BB) en Isabell Werth (Weihegold Old) doen mee voor Duitsland. Agnete Kirk Thinggaard (Jojo AZ) en Anna Kasprzak (Donnperignon) zorgen voor geduchte concurrentie uit Denemarken. Edward Gal rijdt in de RAI met Glock’s Voice, deze combinatie won eerder dit seizoen de wereldbeker in Odense. Gouden EK-teamlid Diederik van Silfhout komt met Arlando NH N.O.P. naar de RAI. Tommie Visser, die onlangs nog geweldig presteerde in Mechelen, verschijnt met Variohippique’s Vingino in de piste. Emmelie Scholtens debuteert met de hengst Apache in de wereldbekercyclus en  Kim Schmid heeft met Pharmahorse Theodoor de Rabo startplaats toegewezen gekregen. In totaal komen 22 dressuurruiters uit twaalf verschillende landen aan start in de FEI Grand Prix op vrijdag 29 januari, het eerste onderdeel van de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage, waarin op zaterdagmiddag 30 januari de vijftien beste combinaties terugkomen voor de kür op muziek.

Van donderdag 28 tot en met zondag 31 januari 2016 vindt de 57ste editie van Jumping Amsterdam plaats in de RAI Amsterdam. Aan de vooravond van het evenement wordt op woensdag 27 januari de tweede editie van de Jumping Talent Sale gehouden, een veiling met getalenteerde springpaarden. Donderdag 28 januari staat in het teken van de basis- en nationale spring- en dressuursport. De internationale top neemt het vanaf vrijdag 29 januari tegen elkaar op in onder andere de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage presented by RAI Amsterdam en de Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam springen om de hoogste eer en de goed gevulde prijzenpot.

Bekijk het actuele overzicht met deelnemers

Bron: persbericht Jumping Amsterdam