De Reem Acra FEI World Cup™ kwalificatie in Amsterdam heeft een topdeelnemersveld met vijf dressuurruiters uit de actuele top tien van de wereldranglijst. Titelverdedigster Adelinde Cornelissen neemt het in de RAI op tegen de Duitse amazones Helen Langehanenberg en Isabell Werth. Maar ook de Italiaanse Valentina Truppa, die na de laatste wereldbekerwedstrijd in Londen het klassement aanvoert, en landgenoot Edward Gal komen naar Jumping Amsterdam. Daarnaast maakt de Zweedse Minna Telde haar opwachting, die zesde staat in de tussenstand van het lopende wereldbekerseizoen.

Voor Nederland komen, naast Adelinde Cornelissen en Edward Gal, ook Jumping-sportadviseur Imke Schellekens-Bartels, Patrick van der Meer, Hans Peter Minderhoud, Marlies van Baalen en Diederik van Silfhout aan start. In 1989 werd de FEI World Cup™ voor het eerst  georganiseerd in Amsterdam. Sindsdien heeft het evenement een rijke historie waarin zowel Isabell Werth als Edward Gal de overwinning al eens op hun naam schreven. De laatste tweede edities won Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival, de combinatie die afgelopen zomer ook zilver veroverde op de Olympische Spelen. Kan Adelinde haar derde zege op rij in Amsterdam veilig stellen? Isabell Werth is in topvorm, in Londen werd ze met het paard Don Johnsson FRH nog tweede achter Olympisch kampioen Charlotte Dujardin met Valegro. Tijdens de World Dressage Masters in Mechelen versloeg Helen Langehanenberg onlangs Adelinde Cornelissen in de Grand Prix, en in de kür waren de rollen weer omgedraaid. Dat belooft topsport! De FEI Grand Prix staat vrijdag 18 januari om 11.00 uur op het programma en op zaterdag 19 januari wordt vanaf 12.30 uur de Reem Acra FEI World Cup™ kür op muziek verreden. Hierin komen alleen de beste vijftien deelnemers uit de Grand Prix op vrijdag terug.

Jumping Amsterdam is de zesde kwalificatiewedstrijd van dit seizoen. Adelinde Cornelissen is als winnaar van de wereldbeker in 2012 al verzekerd van een startplaats in de finale van 24-28 april in het Zweedse Gotenburg. Na Amsterdam is er nog een kwalificatie van 14-17 februari in Neumunster en de laatste wedstrijd wordt verreden van 14-17 maart tijdens Indoor Brabant in ’s-Hertogenbosch.

Deelnemers CDI-W Amsterdam 2013:

NED
Marlies van Baalen – BMC Miciano
Adelinde Cornelissen – Jerich Parzival
Edward Gal –  Glock’s Romanov
Patrick van der Meer – Uzzo
Hans Peter Minderhoud – Glock’s Tango
Imke Schellekens-Bartels – Toots
Diederik van Silfhout – Luxform’s Popeye

BEL
Claudia Fassaert – Donnerfee
Philippe Jorissen – Le Beau

FRA
Sebastien Duperdu – Passe Partout
Catherine Henriquet – Paradieszauber

GBR
Hannah Biggs – Weltzin
Sarah Millis – HP Frontier

GER
Helen Langehanenberg G – Damon Hill NRW
Isabell Werth – Don Johnson FRH

ITA
Anna Campanella Paprocka – Daiquiri 38
Valentina Truppa – Fixdesign Eremo del Castegno

POR
Luis Principe – World Performance Washington

SWE
Minna Telde – Santana 1111
Kristian von Krusenstierna – Biggles 1015

UKR
Inna Logutenkova – Don Gregorius

MAR
Yassine Rahmouni – Floresco