Als we hem bellen is hij alweer met jonge paarden op concours in het Drentse Dalerveen. Terwijl we met hem praten wordt hij en gefeliciteerd door collega  Angelique Hoorn en helpt hij met losrijden. Wie zegt dat mannen maar één ding tegelijk kunnen, moet eens naar springruiters kijken. Het leven gaat ook nadat je nog geen 48 uur Nederlands Kampioen bent gewoon door, zo blijkt. Maar natuurlijk willen we onze sportief adviseur feliciteren en even met hem terugblikken.

Jonge paarden

Na die welgemeende felicitatie neemt Willem enthousiast het woord: “Ik wilde dit zo graag. Het is heel gek, je werkt echt naar zo’n titel toe, je bent zo gefocust en dan win je ook echt en ben je super blij. Het geeft heel veel voldoening, maar het leven gaat ook gewoon weer door. Ik ben nu dus in Dalerveen op een landelijk concours met jonge, veelbelovende paarden van 5, 6 en 7 jaar oud. Toen ik na het kampioenschap thuis kwam, wachtte mij een warm onthaal en hebben we met vrienden, familie en team een drankje gedaan. Ik was moe na alle stress, maar het was ontzettend leuk en gezellig. Met het hele team werk je naar zo’n kampioenschap toe, het weekend zelf geeft toch veel spanning en dan eindigen met zo’n resultaat. Ik weet niet meer hoe laat het is geworden, maar op een bepaald moment ging vanzelf mijn lichtje uit. Verder heb ik heel veel leuke reacties gehad, ook dat is ontzettend leuk.

Highway TN en Grandorado TN

De eerste dag had ik met Highway TN een schijtfout en Grandorado TN was foutloos. Een goed begin in het jacht is belangrijk en foutloze rondjes tellen. Vrijdag had ik met Grandorado TN 2 tijdfouten waardoor ik ongelooflijk kwaad was op mezelf. Ik stond meteen op scherp en Highway TN was vervolgens heel scherp en foutloos. Dan de finale op zondag met 2 loodzware omlopen. Ik heb 2 toppaarden en ik wist dat als ik goed zou rijden een podiumplek haalbaar was. Voor mij had ik nog niemand live zien rijden. Met Grandorado TN maakte ik echter een rijfout en daarna kreeg ik nog een balk. Ik baalde vreselijk, heb me afgezonderd en volledig gefocust voor mijn rit op Highway TN. Ik mocht een fout hebben, maar hij gaf 110%, was foutloos en ik was Nederlands Kampioen.

Al een paar keer had ik er dichtbij gezeten, maar nu is het dan toch gelukt. Dat geeft erkenning en voldoening, de beste van Nederland, een jaar lang!

Mijn eerst volgende grote wedstrijden zijn Rome en St. Gallen en daarna het CHIO Rotterdam. Tussendoor rijd ik kleinere concoursen met de jongere paarden.

Jumping 2023

Het duurt nog even, maar toch kijk ik ook alweer uit naar Jumping Amsterdam. Na twee trieste jaren zonder, hoop ik dat 2023 eindelijk weer wel door kan gaan en dat we een betere editie dan ooit neer kunnen gaan zetten. “Aan mij zal het niet liggen !”

Willem Greve zoals hij is. Altijd enthousiast en hij maakt altijd tijd voor ons vrij, zelfs als hij alweer met zijn jonge paarden op concours is. Nogmaals gefeliciteerd Willem, geniet nog even na en heel veel succes met je komende concoursen.