Bezoekers van Jumping Amsterdam kunnen in bezit komen van een uniek sieraad met het ‘gouden’ paardenhaar van Totilas, Nadine, Sunrise en Parzival. Het exclusieve exemplaar wordt geveild op zaterdagmiddag. De opbrengst komt volledig ten goede aan Fonds Gehandicaptensport. Het kunstwerk is vervaardigd door de maatschappelijk betrokken ontwerpster ZoIn uit Hazerswoude-Rijndijk.

De vier toppaarden Moorlands Totilas, Exquis Nadine, Hunter Douglas Sunrise en Jerich Parzival werden het afgelopen najaar wereldnieuws op de wereldruiterspelen van 2010 in Kentucky. Met hun ruiters Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Imke Schellekens-Bartels en Adelinde Cornelissen veroverden ze als Nederlandse dressuurteam voor het eerst in de geschiedenis het goud op een wereldkampioenschap.

Jumping Amsterdam veilt het exclusieve sieraad met de haren van het gouden dressuurequipe in samenwerking met Advies- en managementbureau BMC en initiatiefneemster ZoIn, waarbij de volledige  opbrengst ten  goede  komt aan  Fonds Gehandicaptensport. Voorafgaand aan de veiling strijden de ruitercombinaties om de FEI Reem Acra World Cup Dressage kur op muziek, presented by BMC.

Advies- en managementbureau BMC stelt als Fairshare partner van Fonds Gehandicaptensport structureel 1% van haar sportsponsoringbudget via een eigen fonds beschikbaar voor bevordering van de gehandicaptensport. BMC verbindt zich sinds jaar en dag als hoofdsponsor aan de paardensport, zowel met Nederlandse topruiters, gehandicaptensport en de breedtesport. Jumping Amsterdam, de vier gouden teamleden, ZoIn en  BMC hopen met deze veiling het  Fonds Gehandicaptensport te steunen bij het stimuleren en het faciliteren van de gehandicapten paardensport.