In de klasse M springen, gesponsord door Stal Nanning, pakte de pas achtienjarige Davey Wiggers de winst. Zijn paard Ami D’or (v. Almox Prints J) is reeds 20 jaar oud, maar dat weerhield hem niet om als jonge hinde door het parcours te dartelen. De combinatie finishte in 32.35 seconden.  Davey: “Het is mijn debuut op Jumping Amsterdam en het is geweldig om dan meteen te winnen. Ik heb Ami D’or begin vorig jaar als leerpaard te rijden gekregen en tot nu toe gaat het heel goed. We doen er alles aan om hem fit te houden.”

Bovendien bewees Davey zich een echte bikkel. Hij liep een tijdje terug een knieblessure op, maar weigerde in het gips te gaan. “De artsen wilden mijn knie gipsen voor vier weken, maar dan zou ik hier vandaag niet kunnen deelnemen. Dat ging er bij mij niet in. Ik heb het gered met een brace.”

Carry Huis in ’t Veld mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Zij reed de merrie Dame Blanche (v. Clinton) in 33.10 seconden rond en hield de nummer drie, Glenn Knoester, op ruim drie seconden achter zich. Glenn zadelde voor vandaag Talouder KZ (v. Taloubet K) en zette een tijd neer van 36.14 seconden.

Uitslag finale klasse M

Bekijk hier het interview  met de winnaar (video)

Foto: Digishots