Als jong broekie ging Huub Vervloed op 1 november 1981 naar de Kamer van Koophandel om zijn handelsonderneming H.J. Vervloed in te laten schrijven. ‘Handel in aanhangwagens, aanhangwagenonderdelen en reparatiewerkzaamheden’ was ongeveer de omschrijving van de bedrijfsactiviteiten.

“Het duurde echter tot 1983 dat ik aan de slag ging met mijn eigen bedrijf”, begint Huub te vertellen. Als fervent paardensportliefhebber begon hij met de verkoop en onderhoud van paardentrailers. Door de jaren heen groeide het bedrijf van een eenmanszaak naar mooie onderneming met negen zeer gewaardeerde medewerkers. Sinds 1999 is het bedrijf gevestigd in Nieuw-Vennep. In een grote hal is de showroom, de werkplaats, het magazijn en het kantoor ondergebracht. Alles onder één dak én overdekt. Totaal 1,3 hectare groot, zodat er ook nog ruimte over is voor zijn grootste hobby: het fokken van paarden.

Paard keuren, trailer niet?

Een breed scala aanhangwagens en paardentrailers vult het terrein aan de Venneperweg. “Of men nu een grote of een kleine aanhangwagen zoekt, een paardentrailer, boottrailer of oplegger, wij hebben het staan of we kunnen het leveren”, stelt Huub. “Voor onze viervoeters is het van het grootste belang dat zij comfortabel en veilig kunnen reizen. Immers, paarden die voorzichtig, rustig en zonder stress getransporteerd worden, hebben meer conditie, presteren beter en gedragen zich stabieler.” Een punt waar Huub zich zorgen over maakt is de slechte staat van onderhoud van trailers waarmee zij worden geconfronteerd. Vaak gekocht op Marktplaats, van een particulier of van een handelaar. “Wij komen echt van alles tegen”, vervolgt Huub. “Van een slechte technische staat (remmen, lagers, banden) tot het doemscenario van elke paardenbezitter: een slechte vloer, met alle gevolgen van dien. Bij ons kun je terecht voor een ‘zichtkeuring’. Juist trailers die elders worden aangeboden controleren wij op vloeren, wanden, kitnaden, banden, oplooprem, koppeling en andere vitale delen. Voor 50 euro is een potentiële koper geïnformeerd over de technische staat van de trailer die hij of zij wil kopen. Het is toch vreemd, een paard dat je wil kopen laat je altijd keuren, waarom een trailer dan niet?”

Eisen van het paard

De trailers van nu zijn beduidend anders dan 35 jaar geleden. Bij de uitvoering van de binnenzijde staan de ‘eisen van het paard’ centraal. Een paard voelt zich nu eenmaal prettig in een lichte en geluidsarme omgeving. Dat is niet alleen plezierig voor het paard, maar geeft de eigenaar ook een gerust gevoel. Huub: “Met een goede trailer achter de auto is reizen -ook op langere afstanden- geen enkel

probleem. Daarom voeren wij alleen het dealerschap van gerenommeerde merken. Vanzelfsprekend is het geven van een eerlijk advies net zo belangrijk als het leveren van kwaliteit. En dat doen wij dan ook. Met het hele team. Al 35 jaar.”

Kijk voor meer informatie op http://www.vervloed.nl/