Wie volgt para-dressuuramazone Rixt van der Horst op als Rabo Talent van het Jaar? Stem op deze website op jouw favoriete ruiter uit het Rabo Talententeam 2015. Wie stemt maakt kans op een Meet & Greet met het Rabo Talententeam bij de uitreiking op zaterdag 30 januari op Jumping Amsterdam. Stemmen kan tot en met 31 december.

Jouw stem is belangrijk. De uitslag van de verkiezing Rabo Talent van het Jaar is een optelsom van de publieksstemmen (1/3), de stemmen van de hippische pers (1/3) en leden van het Trainersplatform (1/3). De scores van deze drie klassementen worden bij elkaar opgeteld.

Op wie kun je stemmen?

Springen
Jelmer Hoekstra  (Sevenum)
Kevin Jochems  (Asten)
Lisa Nooren  (Engis, België)
Niels Knape  (Ouddorp, ZH)

Dressuur
Anne Meulendijks  (Heeze)
Dinja van Liere  (Werkendam)
Stephanie Kooijman  (Dordrecht)

Eventing
Janou Bleekman  (Devon, UK)
Nienke van Roekel  (Ede GLD)

Para-dressuur
DaphneMeulenbroek  (Sint-Michielsgestel)

Wie waren ooit Rabo Talent van het Jaar?
2014: Rixt van der Horst (para-dressur)
2013: Frank Schuttert (springen)
2012: Hendrik-Jan Schuttert (springen)
2011: Elaine Pen (eventing)
2010: Maikel van der Vleuten (springen)
2009: Lotje Schoots (dressuur)
2008: Tim Lips (eventing
2007: Lotje Schoots (dressuur)
2006: Maikel van der Vleuten (springen)
2005: Laurens van Lieren (dressuur)
2004: Angela van den Berg (dressuur)
2003: Willem Greve (springen)
2002: Gert-Jan Bruggink (springen)
2001: Annemiek van der Vorm (dressuur)
2000: Gerco Schröder (springen)
1999: Marlies van Baalen

Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle voormalige Rabo Talententeamleden sinds 2001 op  www.ruitersinoranje.nl/home/rabotalententeam  

Rabo Talentenplan
Het Rabo Talentenplan is het talentherkennings- en ontwikkelingsprogramma van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) voor de Olympische disciplines dressuur, springen en eventing en de Paralympische discipline para-dressuur. Ieder jaar worden ruim 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches of andere toptrainers. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is één van de belangrijkste principes. Het Rabo Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Nationale Belofte.

Rabo Talententeam
De bondscoaches stellen jaarlijks het Rabo Talententeam samen. Dit zijn de meest succesvolle ruiters en amazones in hun discipline en leeftijdscategorie en daarmee de ambassadeurs van het Rabo Talentenplan. Ieder jaar wordt uit het Rabo Talententeam het Talent van het Jaar gekozen. Daarnaast worden op grote hippische concoursen startplaatsen ter beschikking gesteld aan leden van het Rabo Talententeam om ervaring op het hoogste niveau op te doen.

Meer weten over het Rabo Talentenplan? Kijk opwww.knhs.nl/rabotalentenplan

Bron: KNHS