Een van de mooiste herinneringen is de winst van Sterrehof’s Calimero en Marc Houtzager in de Grote Prijs van Amsterdam 2018 

Wie Jumping zegt, zegt Stoeterij Sterrehof. De relatie tussen Jumping Amsterdam en Stoeterij Sterrehof bestaat inmiddels al vele jaren. De paralellen tussen het topconcours in de hoofdstad en Stoeterij Sterrehof zijn duidelijk: Kwaliteit en streven naar het hoogst haalbare staan beide op de voorgrond. 

Topsport 

“Onze betrokkenheid bij Jumping Amsterdam is al heel lang geleden ontstaan.” Zelf bezoekt Ivo Campagne al sinds zijn jonge jaren Jumping Amsterdam. “Continuïteit op lange termijn voor dit soort evenementen is belangrijk en dat is een van de belangrijkste redenen dat we de samenwerking in 2019 in een 5-jarig contract hebben gegoten. Topsport behouden in Nederland, daar staan we voor en daar hebben we mooie concoursen voor nodig. In mijn ogen is Jumping het mooiste indoor concours wat we hebben in Nederland. We willen ons lange termijn verbinden omdat ook de topsport lange tijd nodig heeft om te floreren in Nederland. Daar zijn we samen met Anemone Horsetrucks van overtuigd. We blijven samen een aantal jaren nauw betrokken bij Jumping Amsterdam.” 

Mooiste herinnering 

“Mag ik er meer dan één noemen?” grapt Ellen Campagne als we vragen naar haar mooiste herinnering aan Jumping Amsterdam. “Mijn allermooiste herinnering aan Jumping is natuurlijk de overwinning van Sterrehof’s Calimero in de Grote Prijs van 2018 en de winst in de Wereldbeker van Sterrehof’s Dante de afgelopen editie.” Maar het afscheid van Opium zit ook nog altijd in haar hart. “Tijdens editie 2015 reed hij zijn laatste wedstrijd en eindigde foutloos aan de finish. Een dag later nam hij afscheid van ruiter en publiek. Dat was echt waanzinnig!” 

Dat het uitgangspunt van Stoeterij Sterrehof, het opleiden van talentvolle springpaarden met het doel om het hoogste niveau in de sport te bereiken, goed uitpakt is zacht uitgedrukt. De intensieve samenwerking met Stal Houtzager-Kayser heeft inmiddels een reeks successen opgeleverd. Dit gezamenlijke avontuur begon met de aankoop van Sterrehof’s Opium jaren geleden. De samenwerking resulteert inmiddels in een lange reeks successen en een klim naar de wereldtop. Vandaag de dag is Marc Houtzager met maar liefst twee Sterrehof’s paarden opgenomen in het Olympisch kader. 

‘Het mooiste van Jumping Amsterdam? De sport natuurlijk!’ Ivo Campagne ziet daarnaast meer toegevoegde waarde, ‘Je ontmoet hier collega’s, er zijn talloze mogelijkheden om te netwerken en dat in een gezellige sfeer en een prachtig aangeklede hal. Kortom, het is altijd een feest om bij Jumping Amsterdam te zijn.’ 

Ellen is ervan overtuigd dat het publiek en de sfeer die zij maken het niveau van de sport naar een hoger niveau tilt. “Zowel ruiters als paarden reageren op het publiek, en het is mega om dat mee te maken! De volle tribunes en de sfeer, ja, Geef Mij Maar Amsterdam!