Naast de topsport, die traditiegetrouw het hart van het programma van Jumping Amsterdam vormt, krijgen basis- en subtopruiters de kans om deel te nemen aan dit hoogtepunt op de hippische kalender. Op donderdag 19 januari 2012 is het dagprogramma gevuld met springrubrieken in de klasse L tot en met ZZ springen en krijgen dressuurruiters in de klasse Prix St. Georges een eigen rubriek in de avonduren. Voor de basisruiters staat er op zondag een Z2 kür op muziek op het programma.

Basis springen
Middels een kwalificatieprocedure is het voor springruiters in de klasse L tot en met ZZ mogelijk in de internationale entourage van de Amsterdam RAI te rijden. In de wijde omtrek van Amsterdam, met een uitschieter naar Wierden en Roggel, zijn in totaal zeven selectiewedstrijden aangewezen. Per wedstrijd krijgen de drie hoogstgeplaatste combinaties een startbewijs voor Jumping Amsterdam en ontvangen de winnaars een prachtige staatsiedeken. De selecties vinden plaats tussen 30 oktober en 29 december 2011. Klik hier voor een compleet overzicht van de selecties springen.

Subtop dressuur
Op donderdagavond is de hoofdpiste van Jumping Amsterdam opengesteld voor een dressuurtraining van de deelnemers aan de FEI Reem Acra World Cup™ Dressage. Nadat de Grand Prix ruiters de baan hebben verlaten rijden twaalf nationale combinaties de Prix St. Georges. Deze rubriek geldt als kwalificatie voor de Intermediaire I kür op muziek. De zes hoogstgeplaatste combinaties uit de Prix St. Georges rijden hun kür op zaterdag 21 januari, voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijd kür op muziek. Lichte Tour ruiters en amazones verdienen een startbewijs voor Jumping Amsterdam wanneer zij een selectiewedstrijd winnen.

19 november Assen (Sunrise Stables)
20 december Delft (Manege Prinsenstad)
20 november Beek (Ruitersportcentrum Geraedts)
10 december Emmeloord (Ruitersportcentrum NOP)
11 december Nieuw- en St. Joosland (Ruitersportcentrum De Kroo)
11 december Liempde (Manege De Rekkendonken)

Basis dressuur
De dressuurruiters in de klasse Z2 krijgen een kans via drie selectiewedstrijden. In Bunschoten, Houten en Oudkarspel kunnen zij door het winnen van de kür op muziek een startbewijs verdienen voor de rubriek op zondagavond 22 januari in Amsterdam. Klik hier voor een compleet overzicht van de selecties dressuur Z2.

De inschrijvingen voor de springwedstrijden en Z2 dressuur lopen via de organiserende verenigingen. De selectiewedstrijden voor de nationale dressuur worden georganiseerd door de afdeling Subtop van de KNHS. De volledige kalender van selectiewedstrijden en uitgebreide informatie voor deelnemers en bezoekers is te vinden op www.jumpingamsterdam.nl