AMSTERDAM  – Naast de topsport, die traditiegetrouw het hart van het programma van Jumping Amsterdam vormt, krijgen basis- en subtop ruiters de kans om deel te nemen aan dit hoogtepunt op de hippische kalender. Op donderdag 21 januari 2010 is het dagprogramma gevuld met springrubrieken in de klasse L tot en met ZZ springen en krijgen dressuurruiters in de klasse Prix St. Georges een eigen rubriek in de avonduren. Voor de dressuurruiters staat er op zondag een Z2 kür op muziek op het programma.

Basis springen
Middels een kwalificatieprocedure is het voor springruiters in de klasse L tot en met ZZ mogelijk in de internationale entourage van de Amsterdam RAI te rijden. In de wijde omtrek van Amsterdam, met een uitschieter naar het Twentse Wierden, zijn in totaal zeven selectiewedstrijden aangewezen. Per wedstrijd krijgen de drie hoogstgeplaatste combinaties een startbewijs voor Jumping Amsterdam en ontvangen de winnaars een prachtige staatsiedeken. De selecties vinden plaats tussen 8 november en 29 december 2009.

Subtop dressuur
Op donderdagavond is de hoofdpiste van Jumping Amsterdam opengesteld voor een training van de deelnemers aan de FEI World Cup dressage. Nadat de Grand Prix ruiters de baan hebben verlaten rijden twaalf nationale combinaties de Prix St. Georges, die geldt als kwalificatie voor de Intermediair I kür op muziek. De zes hoogstgeplaatste combinaties uit de Prix St. Georges rijden hun kür in een uitverkochte RAI op zaterdag 23 januari, voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijd. Lichte Tour ruiters en amazones verdienen automatisch een startbewijs voor Jumping Amsterdam wanneer zij een selectiewedstrijd voor de KNHS Indoorkampioenschappen (op 15 november in Assen, Uden, Harmelen en 20 december in Zevenaar, Geldrop en Maasdijk) winnen.

Basis dressuur
De dressuurruiters in de klasse Z2 krijgen een kans via drie selectiewedstrijden. In Bunschoten, Houten en Oudkarspel kunnen zij door het winnen van de kür op muziek een startbewijs verdienen voor de rubriek op zondagavond 24 januari in Amsterdam. De inschrijvingen voor de springwedstrijden en Z2 dressuur lopen via de organiserende verenigingen. De selectiewedstrijden voor de nationale dressuur worden georganiseerd door de afdeling Subtop van de KNHS. De volledige kalender van selectiewedstrijden en uitgebreide informatie voor deelnemers en bezoekers is te vinden op www.jumpingamsterdam.nl.

Jumping Amsterdam biedt dit jaar de mogelijkheid e-tickets te bestellen. Indien u via www.jumpingamsterdam.nl uw toegangsbewijzen bestelt, ontvangt u uw e-ticket(s) met barcode per e-mail. Print uw ticket(s) zelf en bespaar op de verzendkosten! Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar via het callcenter op telefoonnummer 0900-9000500 (45 ct. per minuut, tijdens kantooruren) en bij ruim 400 winkels van Primera.