De Reem Acra FEI Wereldbeker wedstrijden voor de dressuurruiters zijn van start gegaan in het Deense Odense. In de openingswedstrijd van dit seizoen ging de zege naar Edward Gal met Glock’s Voice, die de Deense Anna Kasprzak met Donnperignon ruim achter zich liet. In de Grand Prix die zaterdag werd verreden moest Gal nog zijn meerdere erkennen in de Deense, maar in de Kür stelde Gal orde op zaken.

Hans Peter Minderhoud eindigde met Glock’s Romanov als zesde, terwijl de op dit niveau debuterende Marjan van der Jagt met Radetzky op de tiende plaats beslag legde.

“Het positieve is dat we de winst hebben binnengehaald”, was de eerste reactie van bondscoach Wim Ernes. “Edward reed een vlot naar voren gereden proef, waarbij Voice er van achterenuit goed aan bleef trekken. Vooral de appuyementen   waren erg fraai”, aldus Ernes, die het jammer vond dat Minderhoud na de eerste pirouette enige problemen kreeg met de aanleuning. “Hans Peter begon erg sterk, maar het duurde net te lang voordat hij de aanleuning weer mooi voor elkaar had en dat kostte veel punten”. Ook over het debuut van Marjan van der Jagt was Ernes goed te spreken. “Marjan eindigde als tiende, maar dat was wel drie plaatsen hoger dan haar klassering op zaterdag in de Grand Prix. Zij reed binnen haar mogelijkheden een goede en mooi opgebouwde Kür, die aan expressiviteit nog kan winnen”.

Uitslag Reem Acra FEI World Cup Dressage Odense (Kür):
1) Edward Gal (Harskamp) – Glock’s Voice (De Niro x Rohdiamant) – 78.800%
2) Anna Kasprzak (Den) – Donnperignon (Donnerhall x Mozart II) – 77.100%
3) Agnete Kirk Thinggaard (Den) – Jojo AZ (Ginus x Justboy) – 76.150%
6) Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Glock’s Romanov (Rohdiamant x Grundstein II) –   74.350%
10) Marjan van der Jagt (Spier) – Radetzky (Houston x Vosmaer) – 71.175%

Reem Acra FEI wereldbekerseizoen dressuur, 2015 – 2016
Odense, 15 – 18 oktober website uitslagen
Lyon, 28 okt – 1 november
Stuttgart, 18 – 22 november
Stockholm, 27 – 29 november
Salzburg, 2 – 6 december
London Olympia, 15 – 21 december
Amsterdam, 28 – 31 januari
Neumünster, 18 – 21 februari
’s Hertogenbosch, 10 – 13 maart
Gothenburg – finale, 23 – 28 maart

Bron: KNHS
Foto: FEI