Vanochtend liet de Nederlandse voltige top het enthousiaste publiek van de Novotel Jumpertjes kinderochtend zien hoe mooi de voltigesport is.Ademloos volgden zij de verrichtingen van de zes solisten en twee teams die met elkaar de strijd aan gingen in een kürwedstrijd.

Wereldbeker finaliste Esther Sneekes toonde met haar paard Nolan een zeer goede en overtuigende kür en verzekerde zich daarmee met de 1e plaats bij de solisten, de 2e plaats was voor juniore Casey van der Ven op Wiseguy. Ook de 3e plaats ging naar een juniore, Jesse van As met Duke Miracle.

De teams van voltigeverenigingen Roy Rogers en de Nieuwe Heuvel wisten het publiek te verbazen met hun küren. Oefeningen met 2 of 3 voltigeurs op het paard werden getoond evenals spectaculaire afsprongen. Team Roy Rogers wist dit het beste te doen en won met hun kür getiteld “have a nice flight” de wedstrijd. Zij voltigeerden met C.S.I. gelongeerd door Heiko Breilman.

Team de Nieuwe Heuvel was in de uitvoering iets onzeker en moest daardoor de winst aan Roy Rogers laten. Hun paard Formaat werd door jury geroemd om zijn galop.

De wedstrijd werd afgesloten met een ereronde door de prachtige hoofdring onder luid applaus van het vele jeugdige publiek.

Uitslag:
Solo
1. Esther Sneekes (7,465) – Nolan- Carola Sneekes
2. Casey van de Ven (7,388) -Wise Guy – Rian Pierik
3.Jesse van As (7,032) – Duke Miracle – Doreth Chatwick
4.Kevin van Kershaver (6,765) – Duke Miracle – Doreth Chatwick
5.Roxanne Ruigrok (6,751) – Zigoto – Patricia Wilschut
6.Koen Akkerman (5,495) – Wise Guy – Rian Pierik

Team
1.Roy Rogers (7,805) – C.S.I. – Heiko Breilman
2.De Nieuwe Heuvel (7,109) – Formaat – Barbara van Essen