Thamar Zweistra was op zondagmiddag de enige Nederlandse combinatie die van start mocht gaan in de FEI Reem Acra Wereldbekerwedstrijd voor dressuurruiters. Haar stalgenoot Laurens van Lieren werd na afloop van de op zaterdag verreden Grand Prix gediskwalificeerd, waardoor hij op zondag niet in de wereldbekerwedstrijd van start mocht gaan.

“Direct na afloop van mijn rit kwam de voorzitter van de jury achter zijn tafel vandaan en zag in het mondschuim van Hexagon’s Welnetta een iets rossige gloed, waarop Wojtek Markowski alsnog besloot mij te diskwalificeren. In de stallen constateerde de dierenarts inderdaad een klein – toen niet meer bloedend – wondje op de tong. Jammer, maar zo zijn nu eenmaal de regels. Het was ook jammer omdat Hexagon’s Welnetta (Louisville x Rubiquil) een fijne proef liep, aldus Laurens van Lieren.

Thamar Zweistra bracht Hexagon’s Truman (Rubiquil x El Corona) aan de start in de Kür en zij liet een goede proef zien, die met 70.150% werd beoordeeld. “Ik moest als eerste de ring binnen en dat geeft toch wat extra spanning. Volgens mij liepen we een vlekkeloze proef. In de verzameling mag het allemaal nog net iets expressiever zijn, maar ik ben dik tevreden met deze score. Ook ben ik blij dat we in staat waren op deze Kür helemaal exact op de muziek te blijven rijden”, aldus Zweistra.

Stockholm is de vierde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Voor Jumping Amsterdam op 19 en 20 januari, staat alleen de kwalificatiewedstrijd in Londen nog op het programma.

Bron: KNHS