Tijdens Mennen in Mokum op zondagavond 26 januari werd vierspanrijder Ton Monhemius in het zonnetje gezet. Begeleid door IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Theo Timmerman en Hans Heus die met hun vierspannen in de piste aanwezig waren, bekeek Ton een filmpje op het grote scherm waarin zijn carrière in vogelvlucht voorbij kwam.

Ton Monhemius werkte in het verleden vaak mee aan Jumping Amsterdam, onder andere tijdens de kindermiddag en de gala avonden. Ton komt uit het nabijgelegen Spaarnwoude en daarom leek het Jumping Amsterdam gepast om Ton op Jumping Amsterdam afscheid te laten nemen van het publiek. Ton ontving uit handen van Prinses Margarita, tevens bestuurslid van Jumping Amsterdam, een prachtig boeket bloemen en nam vervolgens plaats op het rijtuig van Theo Timmerman voor een welverdiende ereronde.

Ton verdwijnt zeker niet van het mentoneel, want hij zal nog vaak te zien zijn als begeleider van zijn kinderen die inmiddels hun eerste stappen op het menpad hebben gezet. Ton Monhemius zette dit begin vorig jaar een punt achter zijn vierspancarrière. Zijn gezondheid speelde daarbij een rol, maar voor de langere termijn moet hij om financiële redenen zijn sportieve loopbaan beëindigen.

Bron: Hoefnet