Isabell Werth maakt rentree in wedstrijdsport.

De wereldbekerwedstrijd dressuur van Jumping Amsterdam op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari is verzekerd van een topdeelnemersveld met toezeggingen van de Duitse amazone Isabell Werth en Nederlandse troeven Edward Gal, Anky van Grunsven en Adelinde Cornelissen. De deelname van Werth betekent haar rentree in de wedstrijdsport in Amsterdam, nadat zij in oktober beviel van zoon Frederic. Met deze namen heeft Jumping Amsterdam de topruiters- en amazones van de wereldranglijst aan start.

Het feit dat Isabell Werth voor haar rentree heeft gekozen voor het hol van de leeuw verdient respect. Afgelopen week maakte de FEI de nieuwe ranking bekend, waarbij Edward Gal met wonderpaard Moorlands Totilas de leiding overneemt van Adelinde Cornelissen met Parzival. Isabell Werth noteert met Satchmo een derde plaats en Anky van Grunsven staat met Salinero op plaats vier. Ook Olympiade gangers Hans Peter Minderhoud en Imke Schellekens-Bartels, respectievelijk op plaats negen en tien in de FEI-ranking, zullen in de piste van de Amsterdam RAI verschijnen.

In 1989 werd de eerste wereldbekerwedstrijd dressuur georganiseerd in Amsterdam. Sindsdien heeft het evenement een rijke dressuurhistorie opgebouwd waarin zowel Isabell Werth, Anky van Grunsven als Edward Gal de overwinning al eens op hun naam schreven. Op vrijdag 22 januari rijden alle deelnemers de FEI Grand Prix. Deze rubriek geldt als kwalificatie voor de FEI World Cup kür op muziek, die zaterdagmiddag wordt verreden. Gedurende de Grand Prix rubriek op vrijdag krijgen bezoekers de kans om hun dressuurkennis te testen en uit te breiden. Het publiek kan op een eigen protocol een vooraf aangewezen combinatie beoordelen. Na afloop van de wedstrijd licht juryvoorzitter Wim Ernes de beoordeling van de proef toe aan de hand van beeldmateriaal. Uiteraard is hier uitgebreid de mogelijk tot het stellen van vragen. Opgeven kan door het sturen van een e-mail met naam- en adresgegevens naar [email protected].

Kaarten zijn te bestellen via de website. Natuurlijk biedt Jumping Amsterdam nog veel meer. Kijk voor alle informatie op www.jumpingamsterdam.nl.

Dressuurprogramma Jumping Amsterdam 2010

donderdag 21 januari
18.45 uur  training FEI World Cup – openbare training dressuurruiters hoofdpiste
20.00 uur  nationaal dressuur – Prix St. Georges (kwalificatie kür op muziek)

vrijdag 22 januari
09.00 uur  FEI Grand Prix – kwalificatie World Cup kür op muziek, met Jureren kun je Leren                      

zaterdag 23 januari
09.00 uur  Amsterdam Team Challenge – teamdressuur voor nationale jeugd
11.00 uur nationaal dressuur – Intermediaire I kür op muziek
12.30 uur  FEI World Cup dressage – kür op muziek

zondag 24 januari
19.00 uur  dressuuravond met o.a. clinic Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, Jean-François Pignon en Black Pearls of Rhythm