Dressuurstal Seren organiseerde de laatste selectie van de Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden. Tijdens de laatste Subli voorselectie pakte KWPN-hengst Total U.S de winst bij de vierjarige paarden. Dinja van Liere stuurde de imponerende zwarte Totilas zoon naar 78,80%. Hitmaker (v.Wynton), die tijdens vorige selectie in Emmeloord nog voor Total U.S. eindigde, moest nu genoegen nemen met een tweede plaats. Jennefir Sekreve behaalde met de KWPN-goedgekeurde henst 75,2%. Olga Boucher pakte met 75% de derde prijs met Hymne la Haya (v.Johnson).

Bij de vijfjarigen was het de Frieze hengst Kop Jansen Limited Editon (v.Uldrik) die er met de winst vandoor ging. Judith stelde de Fries netjes voor, en reed hem mooi naar de hand toe en behaalde daarmee 76,20%. Jennifer Sekreve ging er opnieuw met de tweede prijs naar huis. Met de Contango-dochter Garmante D behaalde ze 75 punten.

De beste 15 vierjarigen en de beste 15 vijfjarigen rijden de halve finale op 10 december in Lunteren. De tussenstand wordt maandag gepuliceerd. De beste vijf paarden per leeftijdsgroep mogen 26 januari aantreden in de finale tijdens Jumping Amsterdam.  

Bron en foto: Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden