gamante-dIn de prachtige manege van de Nieuwe Heuvel in Lunteren kwamen de beste paarden uit de voorselectie van de Subli Competitie Jonge dressuurpaarden aan start om een ticket te behalen voor de finale op donderdagavond 26 januari tijdens Jumping Amsterdam. De KWPN-hengst Total U.S. en Gamante D gingen met de kampioensdeken naar huis.

Juryleden Adriaan Hamoen, Mascha Reijs en Gert de Vos hadden een mooie kopgroep van zes paarden bij de vierjarigen. Total U.S. (v.Totilas)  werd zeer netjes voorgesteld door Dinja van Liere en behaalde op de stap en draf een 8 en op de galop een 8.5 en kreeg een totaal van 80%. Dinja werd met Hartsuijker (v.Johnson) derde met een totaal van 76,6%. De tweede prijs ging naar de Don Schufro zoon Habibi DVB die door Mara de Vries naar 77,8% gereden werd.  Joyce Lenaerts behaalde 76,4% met de fijn galoperende zwarte Johnson-zoon Hero. Ondanks dat Astrid Reinders nog maar voor de derde keer op Hero ACB ( v.Johnson) reed, werden ze dankzij een constante proef vierde met 74,8%. Omdat Dinja van Liere met slecht één paard finale mag rijden, mag de nummer zes ook deelnemen aan de finale.  We zien Jennifer Sekreve  hierdoor met de KWPN-hengst Hitmaker ook terug tijdens Jumping Amsterdam.

De vijfjarigen waren van een hoog niveau met vijf zeer talentvolle finale kandidaten, waarbij Jennifer Sekreve met Gamante D (v.Contango) de meest constante proef liet zien en onder andere een 8.5 op de draf scoorde met een totaal van 80,4%.
Joyce Lenaerts had ook een heel constante beeld en werd tweede met 77,8% met de Johnson-hengst George.
De expressief bewegende Genua TC (v.Charmeur) werd onder Jeanine Nieuwenhuis derde met 77,6%. Judith Pietersen werd vierde met de fijn dravende en galoperende fries Kop Jansen Limited Edition (v.Uldrik) met een score van 75%.
Ook Stephanie de Frel mag afreizen naar Amsterdam met de Totilas-zoon VMF Gladiator die 73,2% scoorden.

Foto: Danique Ackermans