In 2008 gooide hij al hoge ogen door in Amsterdam de Lichte Tour te winnen, in 2009 groeide hij uit tot ‘het wereldwonder op vier benen’: Moorlands Totilas. De zwarte hengst loopt onder het zadel van Edward Gal wereldrecord na wereldrecord, juryleden en publiek raken niet over hem uitgesproken. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari is hij één van de blikvangers tijdens de FEI World Cup Dressage presented by BMC  op Jumping Amsterdam.

Op vrijdag wordt de Grand Prix verreden, waarvan de beste 15 combinaties zich plaatsen voor de kür op muziek. De rubriek vindt plaats op zaterdag 23 januari, in een ongetwijfeld uitverkochte Amsterdam RAI. Het deelnemersveld is ongekend sterk; naast Edward Gal maken onder andere dressuurkoninginnen Anky van Grunsven en Isabell Werth hun opwachting. De kaartverkoop voor de populaire kür loopt hard. Er is belangstelling uit binnen- en buitenland.

Ook de rest van het Amsterdamse dressuurprogramma is zeer hoogwaardig. Zo vindt op zondag 24 januari de Amsterdam Dressage Night plaats, waarin Edward Gal ook een grote rol speelt. De huidige nummer 1 van de wereld geeft een leerzame clinic over de training van toppaarden. Dat doet hij samen met Olympisch dressuurruiter Hans Peter Minderhoud. De rest van de avond is gevuld met sport (o.a. Rabo Future Test) en shows van onder andere de wereldberoemde Jean-François Pignon en de imposante Black Pearls of Rhythm.

Kijk  hier voor  het complete  programma en een link naar  de  kaartverkoop.