Gisteravond werd  tijdens Jumping Amsterdam de finale verreden in het kader van een reeks van vijf tuigpaard wedstrijden met als inzet de Staalservice Zuidbroek Trophy.

De voorgaande wedstrijden werden verreden over de internationale concoursen Hengelo, Mechelen, Zuidbroek, Zwolle en nu de finale tijdens Jumping Amsterdam

Naast KNHS jurylid Henk van Dieren jureerden de menners Bram en zijn vader IJsbrand Chardon en de springruiters Piet Raymakers en Vincent Voorn.

De paarden kwamen onder luid applaus op een imponerende wijze binnen, waarbij alle paarden en rijders werden voorgesteld.

Nadat alle sponsor dekens waren afgehaald begon de strijd tussen de zes geselecteerde top tuigpaarden. De jury besloot om de Wendelrose met Mark de Groot en Vitz Randall met Derk Jan Mekkes te laten overrijden.

Wendelrose is een mooie ruimgelijnde merrie met zeer expressieve bewegingen. Vitz Randall kreeg per ronde meer het publiek op zijn hand kreeg door zijn krachtige bewegingen die gekenmerkt werden door balans en een mooie houding. Wendelrose won deze spannende strijd verdiend!

In de ereronde liet Piet Raymakers de kans niet ontglippen om de leidels van Vitz Randall over te nemen en een geweldige ereronde met dit paard te rijden.