Op de mooie accommodatie Hippisch centrum Groenraven in Houten vond in de vrieskou van 13 december de tweede Kür-wedstrijd plaats in de Z2. Dit als selectie voor een startplaats op de Amsterdam Dressage Night op Jumping Amsterdam op zondagavond 24 januari.

Net als een week eerder in Bunschoten was de startlijst weer overvol met enthousiaste gegadigden. Er was een wachtlijst om het aantal van 16 starts niet te overschrijden. Het begeerde startbewijs voor Jumping Amsterdam werd deze keer gewonnen door de 18-jarige Richelle Oostland met Donna Kelly’s Belmondo (Brentano II x Lauries Crusador). Jurylid Els Mouw waardeerde haar Kür met 70,5%. Richelle had helemaal haar weekend. Een dag eerder behaalde ze in Barsingerhorn een tweede plaats in de ZZ-Licht, nu dan de eerste in de Kür. “Ik ben helemaal overdonderd en kan het gewoon niet geloven”, zei ze. Haar 8-jarige Belmondo was in elke hoek bang toen hij de baan binnenkwam, maar Richelle kreeg van Els Mouw alle tijd om te wennen. Met resultaat! Haar door Charles Montérie gemaakte Kür-muziek heeft de tango als thema. “Dat vind ik ook het beste bij hem passen”, zegt Richelle, “Belmondo heeft wel een Spaanse uitstraling. Hij kan alle oefeningen eigenlijk wel goed, maar de wissels zijn extra op die muziek.”

Voor de gezelligheid en de oefening gaan Richelle en haar zusje Candice Oostland zeker de derde Kür-wedstrijd in Oud-Karspel op 27 december nog rijden. “Voor Jumping ga ik de muziek ook nog ietsje laten aanpassen, want Belmondo is iets verzamelder geworden”, belooft Richelle. Net zo overdonderd als Richelle met haar winst, was Debora Pijpers met Wolfgang (Wenzel I x Shogunn xx) met haar tweede plaats (67,25%). Jurylid Els Mouw beoordeelde de muziek met 8,5 en de choreografie met 8,0. “Een erg leuke proef met erg leuke muziek. Het zit heel goed in elkaar!”, zei ze complimenteus. Charles Montérie had overigens de muziek van alle vijf de prijswinnaars gemaakt. Vorige keer tweede, nu derde, werd Chaneequa Dam met Ureke (66,75%). De vorige keer vijfde en nu vierde werd Santoucha van der Meij met Gasady’s Winsor (66,5%). Kirsten Brouwer met Sandron SB nam de vijfde plaats voor haar rekening (65,75%).Voor Hippisch Centrum Groenraven was het een leuke aanvulling op hun vaste drukke wedstrijdkalender om een Kür-selectie voor Jumping Amsterdam te mogen organiseren. Ria Scharroo zegt: “Wij werden gevraagd vanwege onze mooie accommodatie en we hebben het met veel plezier gedaan. Iemand met een goed idee kan altijd bij ons aankloppen.”

(Bron: www.dressagedirect.com)

Kijk hier voor uitgebreide informatie van de Amsterdam Dressage Night