Afgelopen zondag op 28 oktober vond de tweede selectiewedstrijd springen plaats bij Manege Zilfia’s Hoeve in Houten. In de klasse L, M, Z, en ZZ worden de drie hoogstgeplaatste ruiters uitgenodigd om te komen rijden in de finales van het nationaal springen op donderdag 24 januari 2019 tijdens The Diamond Edition van Jumping Amsterdam.

In de klasse L wist Nikita Cheung met Snow-Flake v/d Laarseheide Z de eerste plek te veroveren. De combinatie was ruim een seconde sneller in de barrage dan hun tegenstanders. Denise Woudenberg behaalde de tweede plek en Valerie van Kesteren sloot als derde aan. Nikita Cheung is te zien op foto 1.

Jens Van Der Meer met Hercules-r, te zien op foto 2, heeft als snelste de barrage in de klasse M afgelegd. Daarnaast wisten Bart Bles en Nikita Cheung zich ook te kwalificeren voor de nationale finale springen in de klasse M.

Meike Helderman, Jordi van Oosterhout en Lizzy De Gooijer hebben het erg spannend gemaakt met de barrage. Meike Helderman wist met 0,2 seconde de wedstrijd te winnen.

In de klasse ZZ ging de oranje rozet naar Bart Bles, die met zijn paard Fair Play, de barrage als enige foutloos wist te rijden. Zoë Schipper, wist zich ook te selecteren tijdens de wedstrijd in Middenmeer, is in Houten als tweede geëindigd. En Delphine Klopper maakte de top drie compleet.

Gefeliciteerd allemaal en tot op The Diamond Edition van Jumping Amsterdam!

Foto’s: Zilfia’s Hoeve