Zaterdagavond werd tijdens Jumping Amsterdam de vierde wedstrijd in het kader van de Staalservice Zuidbroek Trophy verreden. Zoals tijdens elk optreden van deze zes jonge tuigpaarden, die de deelnemers vormen in deze wintercompetitie, reageerde het publiek ook nu weer razend enthousiast.

De gastjury bestond uit Sjef Janssen en IJsbrand Chardon. Henk van Dieren was het derde jurylid. Zoals gebruikelijk werd er door middel van het opsteken van bordjes een plaatsingscijfer aan elke combinatie toegekend.

Na een voorlopige selectie werden Twinkidee (v.Milano) met Nico Calis en Winkler Prins (v.Patijn) met Marcel Ritsma uitgenodigd om voor de tweede keer af te rijden. Beide paarden streden er buitengewoon fel voor. De weer imposant optredende Twinkidee benutte haar herkansing goed en kon de hoogste eer incasseren. Winkler Prins wist ook indruk te maken met zijn rijke front maar Twinkidee beschikt dan over wat meer ruimte in de bewegingen.

Ventola (v.Patijn) met Derk Jan Mekkes werd derde, Whispering Hope (v.Patijn) met Marjan Stevens vierde, Via HJ (v.Roy M) met Fera Lueks vijfde en Besterly Walser (v.Opgenoort) met Leendert Veerman zesde.

Overigens leek Ventola enigszins de dupe te worden van een miscommunicatie bij het toekennen van de punten.

Twinkidee gaat nu met een leidende positie de finale in. Deze finale wordt gehouden te Zwolle.

Bron: KWPN