Op donderdagavond 23 januari 2014 wordt de DVB Foundation Award voor de derde keer uitgereikt tijdens Jumping Amsterdam. De DVB Foundation ondersteunt paardrijden voor ruiters en amazones met een beperking. De stichting is geïnitieerd door de Olympische dressuuramazones Coby en Marlies van Baalen uit Brakel. Eén van de doelen van de prestigieuze Award is de Para dressuur de aandacht te schenken die zij verdient.

De DVB Foundation Award is een ereprijs die wordt toegekend aan degene die, volgens de commissie, het afgelopen jaar het meest positief heeft bijgedragen aan de aangepaste dressuursport. De eerste DVB Foundation Award van het jaar 2011 werd uitgereikt tijdens Jumping Amsterdam 2012. De award ging toen naar journaliste Dorli Welp vanwege haar informatieve en baanbrekende verslaggeving over de paradressuur.

Afgelopen editie werd dressuuramazone Adelinde Cornelissen onderscheiden met de DVB Foundation Award.Adelinde mocht deze prijs ontvangen voor de goede begeleiding en coaching van Frank Hosmar. Dit resulteerde voor de Paradressuurruiter in twee Paralympische bronzen medailles in Londen.

De DVB Foundation Award wordt op 23 januari 2014 uitgereikt rond 21.25 uur, na afloop van de Rabo Future Cup.

Kijk voor meer informatie op  www.dvbfoundation.nl.