Op donderdagavond 29 januari, tijdens de nationale dressuuravond op Jumping Amsterdam, wordt opnieuw de DVB Foundation Award uitgereikt. De uitreiking van de DVB Foundation Award staat om 21.25 uur gepland. Wie krijgt de mooie door erelid Johann Hinnemann vervaardigde prijs van de DVB Foundation?

De DVB Foundation Award is voor degene die naar het oordeel van de jury onder voorzitterschap van Hanneke Gerritsen in 2014 het meest opvallend heeft bijgedragen aan de aangepaste sport, in de ruimste zin van het woord. De jury die naast Hanneke Gerritsen bestaat uit Maarten van der Heijden en Joop Stokkel had het dit jaar relatief eenvoudig. Wat een enorme successen heeft de Nederlandse afvaardiging para-dressuurruiters onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink afgelopen jaar gehad in Normandië! Tien medailles werden binnengesleept. Vijf bronzen medailles, twee zilveren waaronder die met het team en drie individueel gouden plakken werden gewonnen door het team met Frank Hosmar, Sanne Voets, Rixt van der Horst en Demi Vermeulen en individueel deelneemster Nicole den Dulk. Iedereen die voor Nederland in Caen heeft gereden, is dus genomineerd. De hele afvaardiging met bondscoach Joyce Heuitink is dus te zien op Jumping Amsterdam.

Coby van Baalen, de initiator en naamgeefster van DVB Foundation zegt: “Als paardenmensen raken wij allemaal enorm geïnspireerd door de teamgeest, het doorzettingsvermogen en de kracht van zo’n sterke en verenigde groep. Zij maken er met alle helpers en het hele team eromheen met hun paarden het allerbeste van. Wat een voorbeeld voor ons allemaal! En wat een uitstraling! Saamhorigheid is de grootste kracht! Met z’n allern kan je meer. Dat is gebleken!”

Het lijstje van eerdere winnaars van de DVB Foundation Award op Jumping Amsterdam:
2011 Dorli Welp
2012 Adelinde Cornelissen
2013 Sanne Voets
2014 ?