Afgelopen woensdag arriveerden er zo’n 100 paarden vanuit Amerika op Schiphol. De viervoeters vlogen met verschillende vliegtuigen van zowel KLM als Air France als Martinair. Een unieke gebeurtenis omdat Air France-KLM-Martinair Cargo niet eerder als groep bijna 100 paarden op één dag naar Schiphol vervoerde.

Twee Martinair vrachtvliegtuigen vervoerden 29 paarden en de voor het transport speciaal ingerichte Boeing 747 van Air France bracht 55 paarden naar Schiphol. De edele dieren kwamen terug van hun deelname aan het Wellington, Florida Winter Equestrian Festival (WEF). De WEF is het grootste en oudste evenement in de hippische sport en duurt twaalf weken van januari tot april. Ruiters en paarden uit wel dertig landen namen deel. Op dezelfde dag arriveerden er ook nog 14 paarden vanuit Houston met KLM waarvan er twee een transfer door naar Harare ondernamen. Deze zogenoemde “quarter horses” kwamen uit paardenstoeterijen in Texas.

Air France-KLM-Martinair Cargo kon zo opnieuw haar expertise etaleren op het gebied van dierentransport en paardenvervoer in het bijzonder.