Met een score van 69,61% waren Christa Laarakkers en Uphill (v. Oscar) de beste van twee groepen lichtetour-combinaties tijdens de eerste selectiewedstrijd voor het NK die afgelopen zaterdag in Assen werd gehouden. In de tweede groep won Diederik van Silfhout met Winningmood (v. Prado). Zij scoorden 67,57%.

KWPN-dekhengst Uphill maakte onder zijn berijdster Christa Laarakkers geen fouten, wat hen de overwinning in de eerste groep van de Prix St. Georges opleverde. Laarakkers was erg tevreden over het optreden van de hengst van de familie Van Norel. “Hij was heel fijn en goed aan het werk. Uphill was mooi vlijtig en ik kon alles mooi afwerken. We zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld.”

In de andere groep was Diederik van Silfhout de beste. Zijn Prado-hengst Winningmood is ook van de familie Van Norel. Van Silfhout was erg tevreden over het optreden van Winningmood. “Ik had hem iets minder scherp om de kans op fouten kleiner te houden. We kwamen ook redelijk foutloos door de proef, maar misten dus wel scherpte. Maar over het geheel was ik zeker tevreden, vooral omdat ik weet dat er over de hele linie nog duidelijk verbetering mogelijk is.”