Jouw job in één zin

Jumping Amsterdam staat voor topsport- entertainment en Amsterdam. De mondiale top uit de dressuur- en springsport reist elk jaar naar onze hoofdstad. Voor dit gracieuze event zijn wij op zoek naar een nieuwe Directeur Jumping.

Wat ga je doen

Als Directeur Jumping Amsterdam geef jij met glans leiding aan dit evenement van wereldklasse. Je verbindt en leidt de medewerkers en zorgt voor een uitstekende en ondernemende sfeer waarin gezamenlijk prestaties worden geleverd. Je werkt aan een verdere professionalisering van het fundament onder dit internationale evenement dat continue in ontwikkeling is.

Je bent – daar waar de Directeur Sport dat is voor de ruiters- het gezicht van de organisatie naar de externe stakeholders zoals sponsoren, bedrijfsleven en overheden. Je ademt commercie en levert een belangrijke bijdrage aan het structureren en uitvoeren van de salesactiviteiten.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor de operationele opzet, verdere professionalisering, uitwerking, coördinatie en uitvoering van het evenement.
 • Zorgdragen voor de opzet en uitvoering van de deelevenementen zoals officiële openingen, seminars, VIP programma’s, partijen, bijbehorende faciliteiten,
 • Het vercommercialiseren van de propositie en het merk ‘Jumping Amsterdam’ en het uitbouwen van de salesactiviteiten.
 • Bouwen aan nieuwe en bestaande relaties, genereren van new business en het signaleren van kansen en ontwikkelingen om deze tot waarde te kunnen brengen voor het evenement.
 • Het voeren van een actief en eigentijds marketing- en communicatiebeleid via alle denkbare kanalen dat een zo groot mogelijk naamsbekendheid en deelname aan het evenement waarborgt.
 • Verantwoordelijk voor de voorbereiding inclusief deelbegroting en realisatie van het evenement waarbij voldaan moet worden aan klantafspraken, kwaliteitsbehoud en maximaal rendement.
 • Aansturen, verder ontwikkelen en enthousiasmeren van medewerkers.
 • Opzetten- en stimuleren van cross selling en partnerships ook in het kader van creëren van side events en verbreding van het evenementconcept.
 • Realiseren van het eventconcept conform planning, afspraken en budgetten waarbij het concept en de begroting naar operationeel uitvoerbare plannen worden vertaald en een optimale programmering voor de stakeholders wordt gecreëerd.

Dit breng jij mee

Voor deze functie beschik jij over een sterke visie op de paardensport, heb jij een verbindende factor en bezit jij een creatieve geest. Deze creativiteit weet jij met het team om te zetten in heldere en haalbare concepten. Je beweegt zich gemakkelijk op alle niveaus en bent een echt netwerker. Bovenal volg je altijd relevante ontwikkelingen en herkent kansen om deze te kunnen verzilveren voor de organisatie. Je weet de ontwikkeling van de organisatie in cijfers te vatten waarmee keuzes en kansen helder onderbouwd en ingeschat kunnen worden.

 • Ruime ervaring met de organisatie van grote evenementen;
 • Hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Commerciële achtergrond en een trackrecord in sales;
 • Kennis van en affiniteit met de (paarden) sport is een pre.

Belangrijke informatie en contact

 • Een referentiecheck is onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
 • Sluitingsdatum van de vacature is zondag 15 maart. Na sluiting van de advertentie worden de sollicitaties beoordeeld door de selectiecommissie. Gesprekken met de geselecteerde kandidaten zullen plaatsvinden op donderdag 19 maart. Hierna volgt mogelijk een tweede gesprek, deze vindt plaats op donderdag 26 maart.
 • Solliciteren kan via onze website: https://werkenbijrai.nl/Alle-vacatures/Vast/Directeur-Jumping

Over Jumping Amsterdam

Jumping Amsterdam staat voor topsport, entertainment, kennisdelen en Amsterdam. De mondiale top uit de dressuur- en springsport reist elk jaar eind januari af naar onze hoofdstad. Met het organiseren van de wereldbeker dressuur en springen is Jumping Amsterdam zich verzekerd van deelname van de beste ruiters en paarden van de wereld. Niet minder dan 56.000 bezoekers weten de weg naar de RAI te vinden, het publiek is er geweldig en de sfeer uitzonderlijk goed.

Jumping Amsterdam is een evenement dat in alles kwaliteit en finesse uitstraalt; het niveau van de sport, de ontvangst van het publiek, de verzorging van de paarden, de samenwerking met de ruiters, de VIP loges en het prachtige promodorp, de side-events, heerlijk eten en drinken en een topfeest waarmee elke avond wordt afgesloten. Een evenement dat midden in de maatschappij staat en hoog in aanzien staat als podium voor topsport maar ook voor breedte- en parasporters; om die reden een zeer aansprekend en geliefd evenement voor publiek, sponsoren, deelnemers en bedrijfsleven. Jumping Amsterdam wordt gezamenlijk gerealiseerd door teamwork met vaste en minder vaste medewerkers, bestuur en meer dan 120 zeer trouwe, ervaren en gekoesterde vrijwilligers. Nog niet uitgelezen over Jumping Amsterdam? Meer informatie vind je op onze website: https://www.jumpingamsterdam.nl/