Olympisch en Europees kampioensduo Charlotte Dujardin en Valegro is een van de combinaties die van start gaat in de Reem Acra FEI World CupTM Dressage in Olympia, tijdens de London International Horse Show op 16 en 17 december. Dujardin staat ook op de startlijst met Uthopia, maar waarschijnlijk zal ze hem alleen rijden als Valegro niet fit is. De nummer één van de FEI-ranglijst: ‘Vorig jaar won ik hier met Valegro. Elke keer dat je bovenaan staat is natuurlijk prachtig, maar om in zo’n sfeer en entourage vooraan te eindigen, is gewoon geweldig. Ik hoop dat we ons succes van 2012 kunnen evenaren.’

Sterk deelnemersveld
De winst zal Dujardin niet in de schoot geworpen worden; de concurrentie is niet misselijk. Trainer Carl Hester zal Fine Time 13 rijden, met wie hij dit jaar zijn achtste nationale kampioenschap binnenhaalde. Ook Dujardins teammaatje Michael Eilberg verschijnt in Londen in de ring, met zijn schimmelmerrie Half Moon Delphi. De combinatie werd vorig jaar vijfde in Olympia. De achttienjarige Andretti H. van Laura Tomlinson-Bechtolsheimer verschijnt in de ring met Lara Griffith, stalamazone van Tomlinson. Zij maakt haar debuut op dit niveau. Op de nationale kampioenschappen kwamen zij tot de tweede plek, achter Hester.

Nederlandse concurrentie
Vanuit Nederland is er concurrentie van Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Daniëlle Heijkoop. Heijkoop rijdt Kingsley Siro (v. Gribaldi); Het is nog niet bekend met welke paarden Minderhoud en Gal zullen rijden. Ook Aat van Essen (MacRider Premier, Sebastian), Katja Gevers (Thriller) en Joyce Heuitink (Wup) staan op de deelnemerslijst.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst in Olympia, Londen.

De volgende wereldbekerwedstrijden staan gepland:

29 nov-1 dec: Stockholm (Zwe)
16-17 december: Olympia (En)
24-26 januari: Jumping Amsterdam
13-16 februari: Neumünster (Dui)
27 feb-2 maart: Göteborg (Zwe)
20-23 maart: ‘s-Hertogenbosch
17-21 april: Lyon (Fra), finale

Bron: Hoefslag

De Hoefslag, hét paardentijdschrift van Nederland, is ook in 2014 mediapartner van Jumping Amsterdam.