In de Meadowbrook Farms Prijs op Jumping Amsterdam stelde de Nederlandse Elize van de Mheen de overwinning veilig. De amazone was met de 12-jarige KWPN’er Dakota B (v. Calvaro Z)  in de 1.40m-rubriek direct op tijd in de U25 de snelste en legde het parcours foutloos af in 51.99 seconden. De Zweedse Stella Röhlcke was 1.75 seconden langzamer dan van de Mheen en startte de 12-jarige KWPN’er Delina (v. Verdi TN). Teddy van de Rijt reed haar ronde in 54.12 seconden en bezette de derde plaats.

Ritme

Van de Mheen: “Ik begon op hindernis 1 met ritme en dat bleef in de hele proef. Ik probeerde steeds de meest voorwaartse afstand te pakken. Ik heb op mijn eigen intuïtie de ronde gereden en ik heb geluisterd naar wat mijn trainer vertelde.’’

Bijzondere overwinning

De amazone is enthousiast over haar overwinning. “Ik vind het leuk om hier te winnen, omdat de wedstrijd in mijn thuisland plaatsvindt. Het is ook bijzonder, omdat ik hier nog nooit een prijs heb gewonnen.’’

Betrouwbaar paard

‘’Mijn paard is lief en betrouwbaar. Hij helpt mij heel erg veel. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, want mijn paard is niet de snelste,’’ aldus van de Mheen.

Bekijk hier de uitslag

Foto: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam