Marieke van der Putten pakte in de RAI samen met de KWPN’er Keano RS2 (v. Governor) de overwinning in de finale van de Subli competitie voor vierjarige dressuurpaarden. De amazone kreeg voor haar proef 87.760% van de jury. Femke de Laat verzilverde de tweede plaats met de hengst Kind Pleasure (v. Governor). De Laat ontving voor haar optreden 85.480%. Nora van Houtem-Vos reed Kenndale (v. Everdale) naar de derde plaats. De jury waardeerde Van Houtem-Vos met 84.120%.

Johnny Depp

Bij de finale van de Subli competitie voor vijfjarige dressuurpaarden stelde Renate van Uytert-Vliet zich als winnaar op met Johnny Depp (v. Bordeaux). De amazone haalde 86.400%. De tweede plaats was voor Vai Bruntink met Jatilinda (v. All at Once). De proef werd beloond met 81.200%. Dinja van Liere stelde zich als derde op met Joop ! TC en scoorde 81.000%.

Hartstikke tevreden

Van der Putten: ‘’Ik ben hartstikke tevreden met mijn proef. Ik merkte dat hij het best wel spannend vond in de baan, maar dat is niet zo heel vreemd voor een vierjarige om in zo’n entourage te rijden. Hij had misschien in de totaliteit nog iets ontspannende mogen zijn, maar we hadden geen fouten.’’

‘Ik wilde hem hebben’

‘’Ik ben super blij met mijn overwinning met zo’n jong paard wat ik zelf heb uitgekozen. Ik ben het paard toevallig tegen gekomen. Als driejarige zag ik hem lopen op een clinic in Etten-Leur en toen wilde ik hem hebben. Dat hij nu de Subli Cup wint is hartstikke leuk,’’ aldus van der Putten.

Vloeiende proef

‘’Ik kan met hem altijd een hele vloeiende proef rijden en hij is van zichzelf heel actief en voorwaarts. Zijn hoogtepunten waren de uitgestrekte draf en uitgestrekte galop die er mooi uit kwamen.’’  

Bijzonder

‘’Het is voor mij de eerste keer om in Amsterdam te rijden. Amsterdam is de buurt waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Er zijn veel bekende van mij hier aanwezig. Het is super gaaf om op Jumping Amsterdam te rijden met zoveel publiek. Het is bijzonder om dit mee te maken.’’

Bekijk hier de uitslag van de vierjarige

Bekijk hier de uitslag van de vijfjarige

Foto: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam